Helyi közélet

2018.12.29. 10:11

A legegyedibb bemutató a megyaszói tanulóké

Budapest, Megyaszó - Komoly díjat nyertek a megyaszói diákok a budapesti­­­­ Tudás Expón.

Budapest, Megyaszó - Komoly díjat nyertek a megyaszói diákok a budapesti­­­­ Tudás Expón.

A Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola tanulói is ott voltak a december 8-án a fővárosban Tudás Expón, melyet a Kutató Tanárok Országos Szövetsége szervezett és helyszínéül a budapesti LOFFICE Coworking szolgált, számolt be lapunknak Filep Otília és Krajnyák Péter, az iskola pedagógusai.

Az idei Tudás Expó mottója: Szépség a természettudományban. A szakkörök e téma köré építették fel bemutatóikat.

A résztvevők bemutathatták szakköri projektjeiket, melyeket szakmai zsűri értékelt.

A zsűri mellett egymás között is értékelték a bemutatott foglalkozásokat. Mindemellett a tanulók interaktív beszélgetésen vettek részt. Az interaktív beszélgetésen fiatal tudósok, vállalkozók és más műszaki-természettudományos területen dolgozó szakemberek segítségével azt járták körül, mi kell ahhoz, hogy valaki sikeresnek érezze magát a műszaki-természettudományos pályákon.

Erős mezőnyben

A versenyen tizenkét szakkör mutatkozott be. A megyaszói iskola képviselte a legfiatalabb korosztályt, a többi neves, budapesti, pécsi, székesfehérvári, kecskeméti és zentai intézmény diákjaival szemben. A rendkívül erős mezőny ellenére iskolánk csapata a „Legegyedibb bemutató” díjat kapta.

A csapat tagjai: Borbély Gyula, Marsi Benjámin Márk, Ördög Csaba Máté 7. osztályos tanulók és felkészítő tanáraik: Filep Dorina Otília és Krajnyák Péter, akik azt vallják: ha változásokat akarunk a természettudományos nevelés eredményességét illetően, meg kell ragadni minden lehetőséget, és minél színesebbé, élményszerűvé kell tenni a természettudományos oktatást.

ÉM


A nyertes kísérletekkel

A megyaszói csapat a „MicroTour-LBG (Location Based Game)” szakkör, http://microtourlbg.blogspot.com/ tevékenységeit mutatta be. Többek között: helyalapú játék fejlesztése, környezetvédelemhez kapcsolódó feladatok, Micro bit programozás és online felületen, GoLab portál: https://www.golabz.eu/labs, végzett fizika kísérletek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában