Helyi közélet

2018.12.04. 13:43

A kézimunkák legjavából Borsodszirákon

Borsodszirák - A legjobb alkotókat és alkotásaikat mutatnák be Borsodszirákon.

Borsodszirák - A legjobb alkotókat és alkotásaikat mutatnák be Borsodszirákon.

2019 februárjában terveznek egy minden művészeti ágra kiterjedő hagyományteremtő kiállítást nyitni Borsodszirákon, amelyen a kézimunkák legjavát láthatnák az érdeklődők. A kiállítás mottója: kézimunka-kiállítás Borsodszirákon, nem csak borsodszirákiaknak – tudtuk meg Gondosné Bányai Ágnestől, a Borsodsziráki Bartók Béla ÁMK intézményvezetőjétől.

– Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen megmutatná, hogy a kézimunkában milyen ügyes kezű! Mi szívesen kiállítjuk, hogy mások is megcsodálhassák az alkotását – magyarázza az intézményvezető. A tapasztalatok szerint ugyanis nagyon sok helyen készülnek a megyében gyönyörű kézimunkák, amelyek gyakran a készítő lakását díszítik, vagy maximum a családban, ismeretségi körben ajándékozzák, így a nagyközönség nem csodálhatja meg azokat. Ezen szeretnének változtatni azzal, hogy teret és lehetőséget adnak a kézimunkát készítőknek, hogy megmutathassák magukat.

Nevezni lehet gobelinnel, keresztszemessel, kötéssel, horgolással, csipkével, pixellel, hímzéssel, patchworkkel, de a szervezők szívesen látnak minden egyéb kreatív alkotást gyöngyből, papírból, szalagból is. Az alkotásoknak nem szabnak határt, aki úgy érzi, kézimunkát készít, és azt megmutatná, annak várják a jelentkezését.

Jelentkezés januárig

A zsűrizés szempontjai az esztétikus alkotás, precizitás, tisztaság, a munka minősége és a különleges ötlet lesz, tudtuk meg. A szervezők vásárlási utalványokkal, különleges ajándékokkal, értékes különdíjakkal jutalmazzák a legjobbakat. Pályamunkák leadására 2019. január 18-ig van lehetőség, nevezési díj nincs. A jelentkezési lap letölthető a www.borsodszirak.hu/intezmenyek oldalról, illetve átvehető, és a pályamű leadható Borsodszirák önkormányzatánál, vagy a Borsodsziráki Bartók Béla ÁMK Óvodájában.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában