Helyi közélet

2018.11.07. 19:06

Ütemvárostól a fuvolaversenyig Miskolcon

Miskolc - Októberben is színvonalas koncertekkel lepték meg a közönséget a miskolci ­szimfonikusok.

Miskolc - Októberben is színvonalas koncertekkel lepték meg a közönséget a miskolci ­szimfonikusok.

A hónap első napján Ütemvárosba kalauzolták el a zenészek az óvodásokat és a kisiskolásokat a Játsszunk zenét a szimfonikusokkal! című hangversenyükön a Művészetek Házában. A forgatókönyvet írta és a műsort vezette Csuka Tímea. Október 8-án a Filharmónia szezonbérletes koncertjén játszottak a miskolci szimfonikusok.

Az esten Bartók Béla és Kodály Zoltán művei csendültek föl. Közreműködött a Muzsikás Együttes és Petrás Mária, vezényelt Gál Tamás. Október 18-án az első Hangforrás bérletes előadására várta a közönséget az együttes, ahol Rossini és Liszt Ferenc művei hangzottak el.

Szólisták voltak: Horti Lilla, Schöck Atala, Horváth István és Kovács István, közreműködött a Nyíregyházi Cantemus Kórus, vezényelt Antal Mátyás. Ezen a napon a Bartók Rádió Muzsikáló Délután című műsora is ellátogatott a jubiláló együtteshez. Október 27-én a legkisebbek, a bölcsődés korosztály ismerkedett a komolyzenével a zenekar tagjainak segítségével a Ciróka Babakoncerteken.

A forgatókönyvíró és műsorvezető Bukáné Kaskötő Marietta volt. Október 29-én a második Tűzvarázs bérletes koncert aratott nagy sikert, melyen Karl-Heinz Schütz fuvolaművész kápráztatta el a közönséget, vezényelt Gál Tamás.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjei nagy sikert arattak a nézők körében Fotók: ÉM, Miskolci Szimfonikusok

ÉM-HE


[related-post post_id="4016994"]

[related-post post_id="4014936"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában