Helyi közélet

2018.11.07. 20:47

Újabb településeken a kéményseprők

Miskolc - Nyolc zempléni településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprői által ellátott terület november 1-től.

Miskolc - Nyolc zempléni településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprői által ellátott terület november 1-től.

Alsóregmec, Felsőberecki, Füzér, Háromhuta, Mikóháza, Tolcsva, Vámosújfalu és Vilyvitány tartozik november elsejétől a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási területéhez. A szétszórtan fekvő nyolc községben a szolgáltatói szerződések lejárta miatt ellenőrzik mostantól a katasztrófavédelem szakemberei az égéstermék-elvezetőket minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változás körülbelül ezerötszáz háztartást és két­ezer-nyolcszáz kéményt érint. A szervezet ellátási körébe immár összesen kétezer-hatszázegy település tartozik.

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve két éve folyamatosan veszi át az ingyenes lakossági szolgáltatást azokon a településeken, ahol a szolgáltató önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése lejár. A feladatot eddig ellátó piaci szolgáltatók ettől kezdve kizárólag a gazdálkodó szervezetek számára végeznek kéményseprőipari tevékenységet.

248 településen

Novembertől Borsod-Abaúj-Zemplén megye tele­pü­lé­sei­nek hetven száza­lékában, a megye 358 településéből 248-ban a katasztrófavédelem kéményseprőmesterei és szakmunkásai végzik az égéstermék-elvezetők időszakos tűzbiztonsági felülvizsgálatát és tisztítását.

A Sátoraljaújhelyi járásában fekvő hat település – Alsóregmec, Felsőberecki, Füzér, Mikóháza, Vámosújfalu, Vilyvitány – és a Sárospataki járáshoz tartozó Háromhuta és Tolcsva lakosai maguk kezdeményezhetik, mikor keresse fel őket a kéményseprő. Attól függően, hogy szilárd tüzelésű vagy gázüzemű berendezést használnak, évente vagy kétévente szükséges a felülvizsgálat, az állampolgárok a www.kemenysepres.hu honlapon online, telefonon, levélben vagy a Miskolc, Tárkányi Béla utca 15. szám alatt működő személyes ügyfélszolgálaton keresztül egyeztethetik a kéményseprésre számukra alkalmas időpontot.

ÉM


[related-post post_id="4012632"]

[related-post post_id="4008986"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában