Helyi közélet

2018.11.15. 15:54

Határidőre elkészült a kesznyéteni Sajó-híd

Kesznyéten - Az építők tartották magukat a tervhez, csütörtök délutántól járható a kesznyéteni híd.

Kesznyéten - Az építők tartották magukat a tervhez, csütörtök délutántól járható a kesznyéteni híd.

A kesznyéteni Sajó-hidat 1963-ban építették, azaz több mint fél évszázadot szolgált már. Látszott is az állapotán… „Nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy mindenki meg­győződjön róla, mennyire megérett a híd a felújításra. Elég volt végighaladni vagy végigsétálni rajta. Hosszú évek óta készültünk arra, hogy felújítsuk. Most végre sikerül…” – nyilatkozta korábban lapunknak Kecső Imre, Kesznyéten polgármestere.

Teljes volt a felújítás

Mindez egészen pontosan azt jelentette, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Kesznyéten önkormányzata által alakított konzorcium 279 millió 400 ezer forintot nyert el a Sajó-híd felújítására. A munkálatok során az acél-vasbeton teherhordó szerkezet korrózióvédelme és bevonatolása, a hídszigetelés, a dilatációképzés, a betonszegély és az aszfaltburkolat cseréje, a korlátok cseréje történt meg, és a kivitelezők mederrendezést végeztek a híd környezetében.

Búcsú a pontonhídtól

A felújítás idejére teljesen le kellett zárni a hidat a forgalom elől. A kerülőutat úgy rövidítették le, hogy Körömnél a Magyar Honvédség pontonhidat épített fel. A pontonhíd ma éjfélkor fejezi be a szolgálatot és lebontják.

ÉM-SZB



[related-post post_id="3980744"]

[related-post post_id="3974540"]

[related-post post_id="3973433"]

[related-post post_id="3970831"]

[related-post post_id="3968510"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában