Helyi közélet

2018.11.22. 09:21

Gyakorolnak a sofőrök, ismét Tátrák a pályán Miskolcon

Miskolc - Régi „ismerős” tűnt fel a miskolci villamospályán, egy majdnem elfeledett jármű.

Miskolc - Régi „ismerős” tűnt fel a miskolci villamospályán, egy majdnem elfeledett jármű.

Újból lehetősége van kicsit nosztalgiázni azoknak, akik szerették a korábbi miskolci villamostípusokat, november 20-ától ugyanis újból megjelenik a síneken egy-két Tátra típusú villamos.

– A régebbi gépeken a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járművezetői gyakorolnak, hiszen ezeken is le kell vezetniük meghatározott számú órát ahhoz, hogy a jövőben is megmaradjon típusvizsgájuk ezekre a szerelvényekre – közölte a városi közlekedési cég.

Miskolcon egyébként az év nagy részében kizárólag az a 31 darab új, alacsonypadlós Škoda villamos közlekedik, melyet még a Zöld Nyíl villamosprojekt keretein belül szerzett be a város.

Csak ritkán járnak

Ezek, és a nosztalgiavillamosok mellett hat darab Tátra villamost is megtartott a közlekedési vállalat, melyek jellemzően a típusvizsgák esetén gurulnak ki a sínekre, valamint olyan kivételes helyzetekben közlekednek, mikor a forgalmi helyzet úgy kívánja.

Szintén a Tátra kocsik közül kerül ki minden évben a miskolciak, illetve a turisták körében is rendkívül népszerű adventi villamos is. A „gyakorló” Tátrák éppen az idei adventi villamos forgalomba állásáig, vagyis december másodikáig közlekednek.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában