Helyi közélet

2018.11.25. 14:55

Énekel a miskolci fenyőfa

Miskolc - Ilyen még sosem volt: dalra fakad a város karácsonyfája.

Miskolc - Ilyen még sosem volt: dalra fakad a város karácsonyfája.

November 26-án indulnak az idei miskolci adventi programok. Idén is a Szent István tér ad neki otthont, itt állítják fel Magyarország első éneklő fenyőjét, melyen az első napon a Miskolci Nemzeti Színház kórusa lép fel. A tíz méter széles alapon nyugvó, hét méter magas, fenyőfa alakú színpad díszítéséhez többek között két és fél tonna fenyőágat és háromszáz méter világító füzért használtak fel – hangzott el a programokat beharangozó sajtótájékoztatón.

Az éneklő fenyő a város karácsonyfájaként a munkahelyek és intézmények közösségeit várja, a csapattagok közösen énekelhetnek, és ötletes koreográfiával mutathatják meg egyéniségüket az ország első, életre keltett karácsonyfájának díszeként. Jelentkezni a miskolci különlegesség Facebook-oldalán lehet (az oldalt „Éneklő Fenyő” néven keressék).

Hétről hétre

A városi díszkivilágítást jövő hétfőn, délután öt órakor kapcsolják fel, ezzel kezdődik meg az Advent Miskolc 2018 programsorozat. A hagyományokhoz híven a város adventi koszorúján idén is hétről-hétre meggyújtják majd a gyertyákat, de lesznek koncertek és jótékonysági programok is. Ezek egyike lesz a Szeretet Sütigyárban, ahol november 28-án az Észak munkatársai is segítik a munkát.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4060762"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában