Helyi közélet

2018.11.19. 19:21

Átadták a TOP 100 díjat Miskolcon

Miskolc - Sándor Attila, a Miskolc Autó és Miskolc Motors ügyvezető-tulajdonosa vehette az ebben az esztendőben a TOP 100 díjat.

Miskolc - Sándor Attila, a Miskolc Autó és Miskolc Motors ügyvezető-tulajdonosa vehette az ebben az esztendőben a TOP 100 díjat.

Uri Mariann, az Észak-Magyarország megbízott főszerkesztője elmondta, a TOP100 zsűrije ebben az évben megujult: a szervezők, vagyis a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Megyei Igazgatósága és a megyei napilap képviselője mellett mostantól a megyei kormánymegbízott, a megyei közgyűlés elnöke, a Miskolci Egyetem kancellárja és a VOSZ megyei elnöke dönt arról, ki kapja a nívós díjat.

2006 óta készíti el lapunk a Nemzeti Adó és Vámhivatal megyei adó- és vámigazgatósága szakembereinek közreműködésével a megye gazdasági folyamatainak alakulását és a legjelentősebb vállalatokat bemutató TOP 100 magazint. Az idei kiadvány bemutatóját hétfőn tartottuk, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közös rendezvénynek a Palotaszálló adott otthont.

Világos célokkal

Az idei programon először megyei kormánymegbízott köszöntötte a megjelenteket. Demeter Ervin úgy fogalmazott, a térség az elmúlt évhez képest javuló gazdasági eredményeket tud felmutatni, melyben oroszlánszerep jut a helyi vállalkozásoknak.

– Az üzleti életben nagyon fontos, hogy mindenki világos céllal rendelkezzen. Ezek a kitételek TOP 100 minden tagját jellemzik, tudták, honnan indulnak, és mai napig is tudják, hova szeretnének eljutni. Az idő múlásával pedig megvalósult tervek újabb és újabb távlatokat szülnek – hangsúlyozta.

Ezt követően Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke szólt, aki méltatta a TOP 100-ba bekerült cégek vezetőit.

– A TOP 100 kiadvány évről évre tükröt állít elénk. Megmutatja, hogy az előző évben hogyan teljesítettek megyénk cégei: mit értek el, kik rendelkeznek a legnagyobb árbevétellel, kik a legnagyobb foglalkoztatók. A teremben szétnézve sok ismerős arcot látok, ami azért öröm, mert ez az állandóságot is jelenti. A TOP 100 résztvevőinek többsége az elmúlt években is szerepelt a kiadványokban, meghatározó cégei voltak a megye gazdasági életének. Azt kívánom, hogy a jövőben is legalább ilyen sikeresen teljesítsenek!

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere azt mondta, öröm számára, hogy egyre gyakoribbak azok a térségi hírek melyek új beruházásokról és már meglévők fejlesztéséről szólnak, viszont a legfontosabb az, hogy a beruházók „egyre többször jelennek meg a magasan képzett szakembereket igénylő, az innovációt és jelentős hozzáadott értéket képviselő iparágakban is.”

– Az erőfeszítésekhez Miskolc városa infrastruktúrafejlesztéssel, együttműködéssel tud hozzájárulni, melyek az élhetőbb, biztonságos várost, a „jó itt élni” perspektívát tartják szem előtt – emelte ki a városvezető.

A beszédeket követően György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az aktuális gazdasági kérdésekről tartott előadást. A politikus gratulált a megye sikereihez, hiszen – mint mondta – a statisztikák alapján világos: Borsod-Abaúj-Zemplén 2017-ben gyorsabban fejlődött, mint az országos átlag.

– Természetesen ez így van jól, hiszen a kormányzatnak kiemelt célja, hogy a társadalmi felzárkózás megvalósuljon Magyarországon, hogy a lemaradásban lévő régióink folyamatosan közelítsenek Budapesthez, a Központi, valamint a fejlettebb Észak-nyugati régiókhoz. A kormány erre irányuló törekvései természetesen ebben a ciklusban is jelen vannak, folyamatosan dolgozunk a cél érdekében – hangsúlyozta.

Fontos a véleményük

György László kiemelte, a kormánynak kiemelten fontos a vállalkozók véleménye a gazdaságfejlesztés irányaival kapcsolatban.

– Mi gondolhatunk, tervezhetünk bármit, ha önök ezzel nem értenek egyet, a dolgok nem alakulhatnak kedvezően. Éppen ezért használunk ki minden olyan lehetőséget, amikor a hazai vállalkozók képviselőivel találkozhatunk, és elmondhatjuk, így minden olyan fórumra örömmel látogathatnak el, ahol a piac szereplői találkoznak. Hiszem, hogy ezzel az önök munkáját is segíteni tudjuk – tette hozzá.

Az eseményen előadást tartott Weilandics Miklós, Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei adó- és vámigazgatója és Bihall Tamás, a BOKIK elnöke is.

Végül átadták az Észak-Magyarország TOP 100 Gazdasági Díját, melyet 2018-ban Sándor Attila, a Miskolc Autó és Miskolc Motors ügyvezető tulajdonosa érdemelte ki. A program az idei TOP 100 kiadványok átadásával zárult. A magazin napilapos változatát hamarosan előfizetőink is kézbe vehetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában