Helyi közélet

2018.11.09. 18:02

A miskolci onkosebészetet segítik az adományok

Miskolc - A szájon át végzett gégészeti operációk végezhetők a speciális kézi műszerekkel.

Miskolc - A szájon át végzett gégészeti operációk végezhetők a speciális kézi műszerekkel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztálya mintegy egymillió-kétszázezer forintnyi értékben laryngo-mikroszkópos kézi műszereket kapott a Ready Medizintechnik Kft. felajánlásaként. Az adomány a Magyar Rákellenes Liga koordinálásának és támogatásának köszönhető.

Dr. Révész János, a kórház főigazgatója kifejtette: a jelenlegi finanszírozás mellett a kórházi struktúra, a kórház felépítése azt teszi lehetővé, hogy a társadalombiztosítási források a napi betegellátási feladatokat fedezik. A nagy volumenű fejlesztéseket egyebek mellett a különböző pályázati lehetőségekkel biztosítja az egészségügyi intézmény, ezek tekintetében a kórház rendkívül sikeres. „Pályázati forrásokból milliárdos nagyságrendű az az összeg, amely rendelkezésre áll fejlesztési célból” – tette hozzá. Mint mondta, számos fejlesztés a felajánlásoknak köszönhető. Adományok az állampolgárok, valamint az üzleti és szolgáltatói szektor területéről is gyakran érkeznek.

Magas színvonalon

Dr. Karosi Tamás, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztály osztályvezető főorvosa, címzetes egyetemi docens hangsúlyozta: olyan kézi műszereket kaptak, amelyek egyebek mellett az onkosebészeti beavatkozásokat segítik. Elsősorban a szájon át végzett gégészeti operációk végezhetők ezekkel a nagyon speciális kézi műszerekkel, mikroszkóppal, lézerrel, illetve sajátos lélegeztetéssel párosítva.

ÉM-SZB


[related-post post_id="4017712"]

[related-post post_id="4003603"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában