Helyi közélet

2018.10.24. 08:09

Vidáman várják a Karcsára érkezőket

Karcsa - Ha valaki Karos irányából érkezik Karcsára, a település határában ezzel a vidám képpel találkozik először.

Karcsa - Ha valaki Karos irányából érkezik Karcsára, a település határában ezzel a vidám képpel találkozik először.

Két installáció

– Egyáltalán nem ideiglenes jelleggel tettük ki ezeket a figurákat – mondja Milinki László, Karcsa polgármestere. – Azt szeretnénk, ha ezzel a vidám képpel szembesülnének először, akik akár átmennek a településünkön, akár hozzánk érkeznek. A falu központjában is van egy hasonló installáció, így akik a másik irányból jönnek Karcsára, azok is találkozhatnak egy vidám jelenettel. Természetesen ha az időjárás nagyon kedvezőtlen lesz a figurák számára, azaz ha leesik a hó, akkor majd elszállítjuk őket a téli szállásukra, de tavasszal megint kirakjuk majd. Még szeretnénk a falu elejénél lévő épület falát lefesteni és rárajzolni Karcsa címerét, így válna teljessé az a felület.

Megemlítjük Milinki Lászlónak, hogy az emberek a falu eleji területen levő figurákat tartalmazó területet elnevezték az Ivók parkjának.

– Még nem hallottam ezt az elnevezést, de nagyon találónak tartom, mert valamikor volt ott egy épület, amelyben egy kocsma volt – mondja Karcsa polgármestere.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában