Helyi közélet

2018.10.06. 10:49

Mielőtt fűtene, ellenőriztessen

Miskolc - Odafigyeléssel mind a kéménytüzek, mind a szén-monoxid-mérgezések elkerülhetők.

Miskolc - Odafigyeléssel mind a kéménytüzek, mind a szén-monoxid-mérgezések elkerülhetők.

Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás az elmúlt napokban hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad, noha napközben szépen felmelegszik még, az éjjelek már hűvösek. A hidegebb időjárás miatt több háztartásban is befűtenek, így nem árt néhány dologra figyelmet fordítani, ellenőriztetni a kéményeket, beszerezni szén-monoxid-­érzékelőt.

Sokan vannak úgy vele, hogy amikor tavasszal leállítják a fűtést, akkor már nem ellen­őriztetik a berendezéseket, majd ősszel újraindítják, és ismét nem hívnak szakembert, már csak akkor, ha baj van. A fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztjuk – hívja fel a figyelmet éppen ezért a katasztrófavédelem. A családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, teszik hozzá: az állampolgár által foglalt időpontban végzi el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást. Ehhez a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon vagy a 1818-as telefonszámon lehet időpontot kérni.

ÉM-HI


[related-post post_id="3943821"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában