Helyi közélet

2018.10.12. 18:36

Megadják, amire a diáknak szüksége van

Debrecen - Világszínvonalú, a tanulóra figyelő iskola épül Debrecenben.

Debrecen - Világszínvonalú, a tanulóra figyelő iskola épül Debrecenben.

A Debreceni Nemzetközi Iskola – az egyedülálló zöld környezetben felépülő International School of Debrecen (ISD) – az egyetlen efféle intézmény lesz az országban.

Az intézmény téma volt a Hajdu-Bihari Napló Top 100 Klubjának rendezvényén is. Az ott elhangzottakból Öreg János, a Debreceni Nemzetközi Oktatási Központ ügyvezetője szavait idézzük:

Átértékelődik a tudás

– Az információ és a lexikális tudás korlátlanul elérhető. A készségek és a képességek fejlesztése került a világon a középpontba, valamint az elmúlt években változóban vannak ezen készségek prioritásai. A komplex problémamegoldási képesség továbbra is az első helyen van, viszont a kritikus gondolkodás a második helyre lépett, a kreativitás pedig a harmadikra. Az érzelmi intelligencia és a mentális gondolkodás pedig új elem a tízes listában. Tapasztalható, hogy az ezekkel a képességekkel bíró emberek önállóbbak, kreatívabbak, boldogabbak. Ugyanakkor a mai oktatásban még mindig kiemelt szerep jut a hagyományos jutalmazásnak, büntetésnek, amelyek fő problémája, hogy csak a jutalom megszerzésére motivál – mondta Öreg János. – Az oktatásban egyénre szabottan tudunk haladni, ösztönözzük a kíváncsiságot, és igyekszünk megőrizni a diákok kreativitását. Abból indulunk ki, hogy mire van szüksége a tanulónak. Ezentúl az iskola nemcsak a gyerekekkel, hanem a családjukkal is kapcsolatot ápol majd.

Jó példák, máshonnan is

A jó példa adta az ötletet összeállításunkhoz, hogy a teljesség igénye nélkül bemutassunk néhány jó és hasznos oktatási modellt, amely az állami, egyházi oktatás keretein belül is sokak számára teszi elérhetővé a minőségi tudást, és az életben való együttműködésre készít fel.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában