Helyi közélet

2018.10.10. 20:00

Gyermekrajzok díszítik majd a miskolci könyvtárbuszt

Miskolc - A legszebb alkotásokat kiállították kedden a megyei könyvtárban.

Miskolc - A legszebb alkotásokat kiállították kedden a megyei könyvtárban.

Az én könyvtárbuszom címmel meghirdetett rajzpályázat nyerteseit díjazták a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában kedden, ahol ezzel egy időben a legszebb alkotásokat is kiállították.

Menetrend szerinti járat

– Nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, a kollégáimnak, Miklós Katalinnak, a gyermekkönyvtár vezetőjének és Bokrosné Stramszky Piroska megyei hálózati igazgatóhelyettesnek, akik közreműködtek a kiválogatásban. Hiszen sok jó rajz érkezett be. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy nem adunk ki első, második és harmadik helyezést, hanem csak helyezéssel díjazzuk a legsikeresebb munkákat – tudtuk meg dr. Prokai Margit könyvtárigazgatótól.

– Örömmel mondhatom el, hogy a mai napon megkaptuk az értesítést, hogy lezárult a könyvtárbusz közbeszerzésünk. Ez hosszú folyamat volt egy 75 millió forintos pályázat keretében, amiben Varga Gábor igazgatóhelyettes működött közre. Ahhoz kértük a segítséget a gyerekektől, hogy adjanak ötletet rajzaikkal, miképpen nézzen ki a busz. Azoknak az indulóknak a motívumaiból, kompozícióiból fogunk válogatni, akik beküldték ide az alkotásukat és helyezést értek el. A munkát professzionális designtervező végzi majd el, hogy egységes és ízléses legyen a jármű külseje. Várhatóan a következő évben, szeptemberben indul útjára huszonhét B.-A.-Z. megyei településen a menetrend szerinti könyvtárbusz. Másfél-két órát tölt majd egy helyen, hogy kölcsönözhessenek, internetezhessenek az érdeklődők – mondta az igazgató.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában