Helyi közélet

2018.10.05. 14:39

Az óvodában elkezdődött

Miskolc - Mi segített a tanulásban az idegen nyelvet magabiztosan beszélőknek?

Miskolc - Mi segített a tanulásban az idegen nyelvet magabiztosan beszélőknek?

Bár a statisztikák szerint nem rendelkezik fényes mutatókkal a magyarok idegennyelv-tudása, élnek köztünk olyanok is, akiknek sikerült magas szinten elsajátítani valamely nyelvet.

A 32 éves Sereg Vera felsőfokú angol nyelvvizsgával a zsebében és naprakész tudással neveli pár hónapos gyermekét Budapesten. Miskolcon, a Herman Ottó Gimnáziumban tanult kéttannyelvű osztályban, de már a középiskolába magabiztos nyelvi tudással lépett be.

Az óvodában elkezdett ismerkedni a nyelvvel, amit akkoriban játékos formában adtak át neki a nevelők. Mint fogalmaz, „már ott izgalmassá tették” számára. Gimnáziumban folytatódott érdeklődése az angol iránt. Kiemeli, hogy anyanyelvi tanáruk volt, aki angolszász módszereket hozott magával a hétköznapokba, és a nyelv mellett az adott kultúráról is tanultak. A tanórák közvetlenebbek voltak, társaikkal bátrabban viszonyultak a nyelvhez, magabiztos beszélőkké váltak.

Amikor nem az iskola motivál

Stuller Dávid 27 éves, a Miskolci Egyetemen anglisztikát tanult, ma Lengyelországban dolgozik egy nemzetközi cégnél.­­­

Gyermekkorát idézi, amikor a csak angol nyelven elérhető tévéadókat nézhette. A tartalom érdekelte, így merült el az angoltanulásban. A számítógépes játékokról pedig azt mondja: „ha haladni akartál, tudni kellett angolul”.

ÉM-KCS


[related-post post_id="4008080"]

[related-post post_id="4007946"]

[related-post post_id="4008009"]

[related-post post_id="4008048"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában