Helyi közélet

2018.09.27. 18:34

Miskolci sofőrök a legjobbak közt az EB-n

Miskolc - Csapatban és egyéniben is „nagyot mentek” a miskolci sofőrök.

Miskolc - Csapatban és egyéniben is „nagyot mentek” a miskolci sofőrök.

Oklevéllel ismerte el Orliczki Nikoletta és Borsos István sofőrök az Autóbuszvezetők Európai Bajnokságán nyújtott teljesítményét a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.(MVK) vezetése.

Huszonnégy csapat

A Berlinben megrendezett megmérettetésen huszonnégy közlekedési vállalat nevezett csapattal. A bajnokságot Stuttgart sofőrpárosa nyerte, Miskolc a középmezőnyben végzett a tizedik hellyel. A miskolciak egyéniben is jól szerepeltek: Orliczki Nikoletta a nők mezőnyében az ötödik, Borsos István pedig férfiak között a tizennegyedik helyen végzett.

Nikoletta és István az Északnak elmondta, a verseny összességében felért egy vezetéstechnikai tréninggel.

– A pályán mindig két csapat haladt párhuzamosan az egyforma akadálypályákon, volt térlátással, sebességérzékeléssel kapcsolatos feladat, szlalomozás vagy például tolatás egy labirintusban – sorolták.

Millimeter meister

Singlár Zsolt, az MVK vezérigazgatója méltatta a két busz­sofőr munkáját és az elért eredményeket is.

– Mindkét kollégám tapasztalt járművezető. István idén párosban megnyerte az Országos Járművezetői Versenyt. A berlini versenyen az egyik legszebb pillanat számomra az volt, amikor a kommentátor Nikolettát a precizitása miatt „millimeter meister”-nek nevezte – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában