Helyi közélet

2018.09.17. 10:21

Miskolc lett a tacskós Mekka

Miskolc - A magyar tacskós társadalom Miskolcon gyűlt össze szombaton.

Miskolc - A magyar tacskós társadalom Miskolcon gyűlt össze szombaton.

Versenyeztek a kedves négylábúak, a gazdáik és a látogatók pedig hódoltak a szeretett fajta előtt.

Hosszú- és rövid szőrű és szálkás – normál, törpe vagy kaninchen. Mindegyik fajta tacskó ott volt Miskolcon szombaton a Magyar Tacskósok Országos Egyesülete által szervezett kiállításon – a sok-sok tacskó kedvelő látogatóval együtt, akiket összeköt a fajta szeretete. Kutyakiállításon jártunk.

A szépséget vizsgálták

A Jégcsarnok pályáján mindenki szabadon hódolhatott a tacskókultusznak, amit nem szarkasztikusan nevezünk annak. A Klubkiállítás és Márczé János Emlékkiállítás – utóbbi tisztelgés egykori, neves tenyésztőtársuk előtt – a tacskósok gyűjtőnapja volt: mindenhol a fajta egyedei járkáltak, gazdáik pedig kitették az irányjelzőket tacskós táskáikkal, mintás ruhadarabjaikkal és nyakláncaikkal.

Az említett két kiállítás egyszerre verseny is volt, hiszen két, Olaszországból érkezett bíró pontozta a felvonuló kutyákat. Mint Mogyorósi István, a Magyar Tacskósok Országos Egyesületének elnöke beavatott: az állatok anatómiáját, szőrkarbantartását – összességében szépségüket vizsgálták.

Magyarország egészéről száz nevező érkezett Miskolcra, nem beszélve a számos látogatóról, akik kutyával az oldalukon vagy csak kíváncsiságból kilátogattak.

Mogyorósi István is hangsúlyozta érdeklődésünkre, hogy a verseny mellett a tacskósok közösségének találkozója is volt a kiállítás, amit először rendeztek meg a borsod-abaúj-zempléni megyeszék­helyen.

ÉM-KCS


[related-post post_id="3985736"]

[related-post post_id="3985551"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában