Helyi közélet

2018.09.13. 14:40

Megközelíthetővé válik a miskolci iparterület az utakkal

Miskolc - Már javában tartanak az útfelújítások a Vasgyár környékén: a TOP-os forrásból a munkálatok a Kabar, a Kerpely, a Glanzer és a Téglagyári, valamint a Hold, Szövő és a Tímármalom utcát érintik.

Miskolc - Már javában tartanak az útfelújítások a Vasgyár környékén: a TOP-os forrásból a munkálatok a Kabar, a Kerpely, a Glanzer és a Téglagyári, valamint a Hold, Szövő és a Tímármalom utcát érintik.

A Kabar, a Kerpely, a Glanzer és a Téglagyári utcában jelenleg a MIVÍZ Kft. végez rekonstrukciós munkálatokat: az elöregedett, több mint 70 éves öntöttvas csöveket cserélik ki mintegy 50 millió forintból. A fővezetékek lefektetése már megtörtént mind a négy utcában, mint ahogy a bekötési munkák is.

Az útfelújításokra TOP-os forrásból mintegy 150 millió forintot fordít a város csak ebben a 4 utcában. A Kabar utcában a szegélyköveket már lerakták, következik az új aszfalt, járda és vízelvezető kivitelezése. A Kerpely utcában szintén új vízelvezetést építenek, míg a Téglagyári utcában az útaszfaltozás mellett új járda is épül. A Glanzer utca pedig új aszfaltburkolatot kap, és rendezik itt is a csapadékvíz-elvezetést. Az útfelújítási munkálatok várhatóan december elejéig tartanak.

Már készen van

A MIVÍZ Kft. a Hold, a Szövő és a Tímármalom utcában szintén elvégezte a szükséges rekonstrukciós munkálatokat. Ezt követően kezdődött és jelenleg is tart a Hold utca útfelújítása, a Szövő és a Tímármalom utcában pedig az út- és a járdafelújítás. Ez utóbbi három utcát érintő beruházás mintegy 77 millió forintból valósul meg, és várhatóan ebben a hónapban befejeződik.

Az útfelújításokkal az elnyert pályázatnak is megfelelően a közelben lévő iparterület jobb megközelíthetőségét is biztosítja a város.

ÉM


[related-post post_id="3970340"]

[related-post post_id="3966992"]

[related-post post_id="3966427"]

[related-post post_id="3952318"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában