Helyi közélet

2018.09.28. 11:39

A beruházó elégedett, a miskolci lakók fellebbeznek

Miskolc - Bár tiltakoztak a környéken élők, kiadták a környezetvédelmi engedélyt a Hell irodaházára Miskolcon.

Miskolc - Bár tiltakoztak a környéken élők, kiadták a környezetvédelmi engedélyt a Hell irodaházára Miskolcon.

Nyár végén számoltunk be arról, hogy hatalmas érdeklődés mellett zajlott le a „helles cég”, azaz az Avalon Center Kft. Szent István térre tervezett négyemeletes, iroda-üzletház komplexumával kapcsolatban tartott közmeg­hallgatás, amelyet a Miskolci Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya tartott. Nem csoda a nagy érdeklődés, hiszen a környéken élők közül sokan tiltakoznak a beruházás ellen, túl nagynak, a környezetbe nem illőnek tartják a tervek alapján az épületet. A tiltakozókhoz csatlakoztak a környezetvédők is.

Kompromisszum kellene

F. Nagy Zsuzsanna, a Zöld Kapcsolat Egyesület elnöke lapunknak elmondta, fellebbeznek az elsőfokú döntés ellen.

– Nagyon sok szakmai észrevétel érkezett hozzánk a közmeghallgatás óta is, ezeket is szeretnénk felhasználni fellebbezésünk megfogalmazásánál – mondta. Hozzáfűzte, kompromisszumos megoldást, olyan beépítést támogatnának, amely jóval szerényebb léptékű, az örökségvédelmi környezetbe illik és a közérdeket jobban szolgálja. Az egykori közösségi tervezés folytatása érdekében az érintettek bevonásával párbeszédet szorgalmaznának az önkormányzattal.

Barna Péter ügyvéd, a tiltakozó lakók egyike még nem kapta meg a döntést, de ő is fellebbezik ellene – mondta.

Novemberben tájékoztatnak

Kérdéseinket eljuttattuk a miskolci önkormányzathoz, lapzártánkig nem kaptunk választ. Amint megérkezik a reakció, közöljük azt.

Az Avalon Center Kft. az ügyben így nyilatkozott lapunknak:

„Örömmel értesültünk róla, hogy olyan döntés született, amely Miskolc lakosságának érdekeit és a város fejlődését tartja szem előtt. A beruházással kapcsolatos további információkat sajtótájékoztató keretében, várhatóan november elején osztjuk meg a sajtóval.”

ÉM-HM, TÁ


[related-post post_id="3955774"]

[related-post post_id="3936909"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában