Helyi közélet

2018.08.24. 09:34

Rekordhoz közelien kevés a víz a folyókban

Miskolc - Az elmúlt hetek kánikulai időjárása és a csapadék nélküli idő hatással van vizeinkre is.

Miskolc - Az elmúlt hetek kánikulai időjárása és a csapadék nélküli idő hatással van vizeinkre is.

Több fotó is napvilágot látott az elmúlt napokban arról, hogy például a Duna alacsony vízállása miatt olyan hajóroncsok kerültek a víz színe fölé, amelyről sokan azt sem tudták, hogy ott vannak. Ahogy az egész országban, úgy megyénkben is nagyon alacsony a folyók vízszintje a forró és száraz időjárás eredményeként.

Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság aktuális vízállási adatit böngészve például a Bódva Hidvégardónál két méter feletti vízállással, 35 centire van a legkisebb vízállástól, Szalonnánál már két méter alatt, mindössze 7(!) centire a legkisebb vízállástól, míg Szendrőnél 17 centire.

A centiktől a méterekig

A Sajó Sajószentpéternél szintén két méter alatt, 25 centire közelíti meg a legkisebb vízállást, míg a Hernád Hidasnémetinél 21, Gesztelynél 20 centire.

A Sajó Felsőzsolcánál alig egy méter feletti vízállásnál 11 centire közelíti meg a legkisebb vízállást, míg a Tisza megyénkhez legközelebbi mérési pontján, Tiszadobnál messze, méterekre van a minimumától.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában