Helyi közélet

2018.08.17. 08:47

Órákon át vitáztak a tervezett miskolci épületről

Miskolc - Csak ritkán találkoztak az álláspontok az Avalon beruházása miatti közmeghallgatáson.

Miskolc - Csak ritkán találkoztak az álláspontok az Avalon beruházása miatti közmeghallgatáson.

Az Avalon Center Kft. Szent István térre tervezett négyemeletes iroda-üzletház komplexumával kapcsolatban tartott közmeg­hallgatást a Miskolci Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya. Az eseménynek helyt adó városházi közgyűlési terem szinte teljesen megtelt érdeklődővel, ami nem volt meglepő hiszen a területre többen, többféle létesítményt próbáltak már építeni a múltban is, ráadásul néhány látványterv is napvilágra került az eljárással kapcsolatos környezeti hatástanulmányból.

A meghallgatáson a Miskolci Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának munkatársai, a beruházó Avalon Center Kft. képviselői, valamint a terveket jegyző építész és a környezeti hatástanulmány készítésében résztvevő szakemberek próbáltak választ adni a megjelentek felmerülő kérdéseire. Azért csak próbáltak, mert tapasztalataink szerint a felek gyakran elbeszéltek egymás mellett.

Elismerik, de…

A szakemberek ugyan részletesen elmondták, hogy a kavicsos parkoló helyére megálmodott komplexum mennyivel előnyösebb lehet a korábban ide tervezetteknél, ezt viszont kevesen fogadták el. A tervezett épületről egyébként a túlnyomó többség elismeréssel szólt, viszont az Avasi templom, az Erzsébet tér és a Széchenyi utca épületei szomszédságában tájidegennek találták azt, és többen szót emeltek a mélygarázsépítés és a várhatóan megnövekvő zajhatás miatt is.

A közmeghallgatáson elhangzottakról a közeljövőben részletesen is beszámolunk.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="3913660"]

[related-post post_id="3889181"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában