Helyi közélet

2018.08.28. 13:03

Nekézsenyből szólt a nóta

Nekézseny - A helyi kötődést, az identitás erősítését szeretnék elősegíteni a közösségi rendezvényekkel.

Nekézseny - A helyi kötődést, az identitás erősítését szeretnék elősegíteni a közösségi rendezvényekkel.

Nyári dalünnepet tartottak a Bükki-Hegyhát egyik legszebb településén, Nekézsenyben.

A Balogh Béni Közösségi Ház udvarán a helyi önkormányzat vezetői közös ebédre vártak kicsiket és nagyokat, majd a szabadtéri színpadon népdalénekesek, néptánc csoportok és távolabbi településekről érkező neves vendégművészek – Magyar Rózsa, Operett Miskolcz, Balázs Pali – is szórakoztatták az egybegyűlteket.

Kötődni a térséghez

Az éjszakába nyúló program annak a TOP-os pályázatnak a támogatásával valósulhatott meg, amelynek elsődleges célja a helyi identitás és kohézió erősítése Sáta és Nekézseny községekben. A településvezetők úgy vélik: a hétköznapokban végzett szakmai munka és a hozzájuk kapcsolódó szabadidős rendezvények eredményeként fejlődik a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata, a helyi civil társadalom megerősödése segíti a helyi közösségi konfliktusok megoldását és az önálló cselekvési képességek erősítését. Ezáltal erősödik a civil aktivitás, kialakul, illetve megerősödik a helyi identitás, valamint a településhez, térséghez való kötődés.

Ennek érdekében hirdették meg, immár harmadik alkalommal a Szeretem Nekézsenyt fotópályázatot, amelyre 15 pályamunka érkezett be. A vendégek pedig a Hagyományok Háza gyűjteményeit, a Szeleczky Zita Emlékházat, valamint a Balogh Béni emlékkiállítást is megtekinthették ezen a napon.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában