2018.08.13. 18:37
Miskolc gasztronómiai sokszínűségét szeretné megmutatni
Miskolc - A huszonegy éves Gréczi László Miskolci Gasztrohős néven fotózza a város gasztronómiai palettáját. Célja, hogy megmutassa és népszerűsítse a város kínálatát, hiszen, mint mondja, elérhető áron kaphatunk minőséget Miskolcon is.
Miskolc - A huszonegy éves Gréczi László Miskolci Gasztrohős néven fotózza a város gasztronómiai palettáját. Célja, hogy megmutassa és népszerűsítse a város kínálatát, hiszen, mint mondja, elérhető áron kaphatunk minőséget Miskolcon is.
Az oldala 2017 novemberében indult el a legnagyobb közösségi portálon. László úgy fogalmaz, hogy „a város rejtett kincsesládáit” akarta felnyitni.
Egyébként is ez volt a hobbija, mióta egy hosszabb budapesti tartózkodás során kitárult előtte a gasztronómia világa, és ráeszmélt, hogy étel-ital terén nem is olyan nehéz minőségi termékekre bukkanni. A Miskolci Gasztrohősön keresztül akarta feltérképezni és egyben megmutatni, hogy a városban milyen potenciálok rejlenek.
Hogy mi ebben a módszere? Elmegy a főbb gasztro-eseményekre, ott fotókat készít az ételekről, italokról, hangulatról, majd feltölti őket az oldalára. A közeljövőben tervezi továbbfejleszteni az ötletét, és blogot indítana, ahol cikkeket írna a témában.
Jó úton: pezsgés van
Úgy látja, az elmúlt időben Miskolc jó úton indult el, és érezhető a gasztronómiai pezsgés. Bizonyos vendéglátóhelyek igyekeznek kitörni a klasszikus formulák skatulyájából, és mernek nyitni az újszerű ötletek felé. Emellett egyre több az olyan rendezvény, ahol ezek a kezdeményezések meg is jelennek.
A miskolciak pedig vevőek a Gasztrohősre és a még elérhető árú, de mégis különleges gasztronómiára, amit bemutat. László úgy tapasztalja, hogy egyre többen nyitnak az alternatívák felé, amit a rendezvényekre kilátogatók száma is bizonyít. Azoknak ajánlja oldalát, akiket vonzanak az elérhető, még nem gourmet gasztronómia kilátásai Miskolcon.
ÉM-KCs