Helyi közélet

2018.08.14. 10:43

Lesz új üzlet, a mobil vécé az építkezés miatt van Diósgyőrben

Miskolc - A zöldségespavilon tulajdonosa hamarosan új üzletet építettet.

Miskolc - A zöldségespavilon tulajdonosa hamarosan új üzletet építettet.

Egy régi zöldségesbódé és a mögé elhelyezett mobilvécé látványa zavarja a Diósgyőri városközpontban lakókat, írtuk nemrég lapunkban. Akkor nem találtuk a zöldségesüzlet tulajdonosát, de azóta levelet írt szerkesztőségünknek. Kiderült, kulturáltabb, modernebb épületben szeretnék az árusítást végezni, ezért építkezés várható a közeljövőben. A mobil­vécét a munkások számára hozatták, tehát nem áll majd ott örökké.

Nyolc éve működnek

– A zöldségesüzlet 8 éve működik. A pavilon a 80-as években épülhetett, mi 2011 óta vagyunk a tulajdonosai és üzemeltetői. A boltban sikeres üzleti tevékenység folyik, azért úgy döntöttünk, hogy kulturáltabb, modernebb épületben szeretnénk folytatni az árusítást. Ezért tervrajzot és építkezési kérelmet nyújtottunk be a miskolci polgármesteri hivatalhoz – írja az üzlet tulajdonosa.

Hozzáteszi: azért döntöttek az építkezés mellett, mert ők is látják, hogy a régi pavilon nem illik a környezetbe.

Szász Csaba építészmérnökkel terveztettek egy modern, környezetbe illő épületet, amit a hatóságok és az érintett szolgáltatók engedélyeztek. A napokban kapták meg az utolsó dokumentumot az építkezés elkezdéséhez.

A tulajdonos jelezte: mobilvécéjük a zöldséges üzlet nyitása óta sosem volt, nemrég hozatták, a már említett építkezés miatt. Jelenleg is lelakatolva, használatlan állapotban áll a pavilon mögött.

Valótlanságot tartalmaz

Véleménye szerint olvasónk levele valótlanságot tartalmaz, mert hajléktalanok nem környékezték meg az üzletet, rongálás sem történt, és senki nem jár a dolgát elvégezni a bolt mögé.

– A rendre és tisztaságra odafigyelünk, még szemeteskukát sem tartunk az üzlet mellett – tette hozzá.

Első cikkünk megjelenése óta több észrevétel is érkezett lapunkhoz.

Egyik olvasónk azt írja, hogy a zöldségesbódé tulajdonosai rendes, szorgos emberek, de az igaz, hogy a pavilon kinézete botrányos. Legalább 40 éve itt áll, három volt belőle, de kettőt már lebontottak.

– Valamiért szégyenfoltként éktelenkedik a buszmegállóban – fogalmaz levélírónk.

Egy másik olvasónk is azt írja, nem a tulajdonosokkal van baj, hanem azzal, aki engedélyt adott arra, hogy a városrész frekventált részén egy ilyen zöldségesbódé működjön, mert az még mobilvécé nélkül is rontja a városképet. Amikor nyitva van, akkor pedig még rosszabb a helyzet, mert a kereskedők kipakolnak a pavilon elé és a fűre.

– Nem a buszmegállóba való ez az összevisszaság – fogalmaz olvasónk.

ÉM-HE


[related-post post_id="3946830"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában