Helyi közélet

2018.08.05. 12:05

Készülnek a télre a fedél nélküli kutyusok Miskolcon

Miskolc - Felújítási munkákhoz keres támogatókat a Csalódott Állatok Csodás Otthona Alapítvány.

Miskolc - Felújítási munkákhoz keres támogatókat a Csalódott Állatok Csodás Otthona Alapítvány.

Lépésről lépésre fejlődik az állatvédők telephelye, de a csapadékos időjárás és a tél már a kezdetek óta kihívást jelent, nemcsak a mentett kutyák, de gondozóik számára is.

– Hat kennelünket szeretnénk felújítani, amiből most kettőt egybe nyitottunk. Az alapjuk nincs lebetonozva, ezért ha esik az eső, hatalmas a sár. A betonozáson kívül, sátortetőt tervezünk még, de sajnos a kezdeményezést nem tudjuk önerőből megoldani – mondta el érdeklődésünkre Kiss István, az alapítvány elnöke.

Hiányzik az összeg fele

– Az anyagköltség nagyon szűken számolva is félmillió forint, aminek eddig a felét sikerült már összegyűjtenünk a támogatói körünk révén, akik felé a Facebookon tettünk közzé felhívást július elején. Ebben nincs benne a betonozás és a szállítás költsége. Az a szerencsénk, hogy munkabért nem kell fizetnünk senkinek, mert egy szakember ismerősünk vállalta, hogy a szabadidejét feláldozva, ingyen dolgozik nekünk. Viszont mivel ő csak július 23-ától érne rá, eléggé szűkre szabott az idő, amíg össze kell gyűjtenünk az ­összeg másik felét, vagy az alapanyagokat – magyarázta a telep vezetője.

Minden segítség jól jön

– Természetesen nagyon örülünk annak is, hogyha valaki a munkaerejével járulna hozzá az akcióhoz, hiszen ­maximum egy hét alatt be kell fejeznünk a munkálatokat. Ezen kívül a tetőhöz gerendákra lenne szükségünk különböző méretekben, fémre és egy trapéz lemezre, illetve csavarokra, hogy összerakjuk. A betonozást pedig csak akkor tudja vállalni a szakember, hogyha a talpazatot lerakjuk előtte. Jelen pillanatban minden apró felajánlás nagy segítség, mert a következő telet már biztos, hogy nem bírnák ki a kutyáink így és egyelőre csak a kennelek felét tudjuk beburkolni – adta értésünkre Kiss István.

- DA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában