Helyi közélet

2018.08.07. 11:53

Kellemetlen, de utána gyorsabb lesz a vonat Miskolcon

Budapest, Miskolc - Műszaki problémák és baleset is okozhat óriási késéseket a felújítás alatt lévő vasútvonalakon.

Budapest, Miskolc - Műszaki problémák és baleset is okozhat óriási késéseket a felújítás alatt lévő vasútvonalakon.

Tovább folytatódik a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonal felújítása. Július 21. és szeptember 8. között a gödöllői és a turai állomáson, továbbá a Rákos–Pécel, illetve Tura–Hatvan közötti szakaszon zajlanak munkálatok.

Jelentős csúszások

A MÁV-Csoport korábban közleményben hívta fel a figyelmet, hogy a felújítás alatt számos vonat módosított menetrend szerint közlekedik, olvasóink azonban nem emiatt kerestek meg minket, hanem azért, mert az elmúlt hetekben a kiadott, átmeneti menetrendhez képest is jelentős csúszásokat tapasztaltak. Volt olyan, aki 30-40 perces késés miatt késett le hivatali ügyintézést a fővárosban, de olyan is akadt, aki több mint 90 percet várakozott a vonaton.

A módosított menetrendtől eltérő, hosszabb menetidő hátterében több minden állhat – ezt már Lőcsei Virág, a MÁV-Csoport szóvivője mondta kérdésünkre.

– A vonatok késhetnek akár baleset, műszaki hiba, kedvezőtlen időjárás és egyéb okok miatt is. Ilyen esetekben feltorlódnak a járatok, és a menetrend helyreállítása több órát is igénybe vehet. Konkrét példaként: augusztus elsején például egy kábelvágás okozott fennakadást, napközben több vonat hosszabb menetidővel közlekedett – részletezte.

A vasúttársaság szóvivője leszögezte, ilyen esetben a MÁV az utazóközönséget a fedélzeti-, illetve az állomási hangos utastájékoztatási eszközökön keresztül tájékoztatja az aktuális helyzetről.

– Emellett pedig a Mávinform a jelentősebb eseményekről sajtóközleményt is kiad, amelyet a honlapon és a Vonatinfó applikáción is közzétesz – tette hozzá Lőcsi Virág.

Ősszel is dolgoznak

A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonal felújítása ősszel is tovább folytatódik, a legközelebbi menetrendi módosítás szeptember 9-től lesz érvényes. Lőcsei Virág azt mondta, a munkák alatt az utasok türelmét kérik.

– Tisztában vagyunk vele, hogy a megváltozott menetrend, és főként egy-egy havária sokaknak okoz kellemetlenséget, de szem előtt kell tartani azt is, hogy a felújítás befejezése után gyorsabbak, pontosabbak lesznek a vonatok – mondta a cégcsoport szóvivője.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="3875125"]

[related-post post_id="3635954"]

[related-post post_id="3145487"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában