Helyi közélet

2018.08.09. 16:47

Fotók: Női győzelemmel zárult az idei Borsodi Vágta

Hernádkak - A Kárpát-medencében tizenhat előfutamot szoktak rendezni, ahonnan a legjobbak továbbjutnak a Nemzeti Vágtára.

Hernádkak - A Kárpát-medencében tizenhat előfutamot szoktak rendezni, ahonnan a legjobbak továbbjutnak a Nemzeti Vágtára.

Nem csupán az anyaország különböző pontjain, hanem számos határon túli területen is évről évre megrendezik az elővágtákat. A felnőtt versenyzők közül az első három helyezett vehet részt ősszel a fővárosi találkozón, a kishuszárok – azaz a tíz és tizenkét év közötti lovasok – közül csak az első. Megyénkben múlt hétvégén szikrázó napsütésben már hatodik alkalommal álltak rajthoz a lovasok, akik a Hernádkak-Belegrád szakaszon vágtattak több ezer fős közönség előtt.

ÉM-JA


Eredmények

Felnőtt (nagy) futam, továbbjutók: 1. helyezett: Huszár Korinna (Mád), lova: Wizard, 2. helyezett: Balogh Márk (Szerencs), lova: Tenkes, 3. helyezett: Papp Gábor (Sajósenye), lova: Acorn Alma.

A 2018-as Kishuszár futam dobogósai: 1. Újkígyós: Makoviczki Martin, lova: Fáni, 2. Bőcs: Kiss Roxána, lova: Sólyom, 3. Újfehértó: Garai Roland, lova: BZ Bolero.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában