Helyi közélet

2018.07.19. 17:44

Palackmentes július Miskolcon

Miskolc - Miskolci vendéglátó egységek is csatlakoztak a környezetvédelmi akcióhoz.

Miskolc - Miskolci vendéglátó egységek is csatlakoztak a környezetvédelmi akcióhoz.

A megyénkben egyedüliként csatlakozott a Drót Bisztró és a Miskolci Vigadó a palackmentes július akcióhoz. A kezdeményezés részeként hűtött tisztított vízzel töltik meg a betérő vendégek palackját, vagy kulacsát.

Kertész Kata, a City Hotel szállodavezetője azt mondta, az akció lényege, hogy világszerte csökkentsék a szemétbe kerülő műanyag hulladékok mennyiségét.

Szívószál nélkül

– Egységeinkben rendkívül kevés műanyagot használunk a mindennapokban, környezetbarát csomagolókat és szívószálat is csak külön kérésre adunk. Bízunk benne, hogy az akcióval sikeresen tudjuk felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára – hangsúlyozta Kertész Kata, aki hozzátette, bár a nemzetközi akció a hónap végén lezárul, ők mindkét egységben folytatják még augusztusban is.

A két vendéglátóhely üzemeltetője számára fontos a környezettudatosság. Tavaly a szívószálmentes hónaphoz csatlakoztak és – mint a szállodavezető kiemelte – a jövőben részt vennének hasonló programokban.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában