Helyi közélet

2018.07.19. 13:25

Népművészek találkozója Tornabarakonyon

Tornabarakony - Idén sem lesz hiány fellépőkben és kísérőprogramokban.

Tornabarakony - Idén sem lesz hiány fellépőkben és kísérőprogramokban.

Augusztus 3–4-én már nyolcadik alkalommal rendezik meg az alig huszon-egynéhány lélekszámú településen a környék egyik legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Gömör-Tornai Népművészeti Találkozót.

Számos művészeti ág

A program 3-án 18 órakor Benda Iván kiállításának könyvbemutatóval egybekötött megnyitójával indul a hajdanvolt iskolában, majd megkoszorúzzák az I. Világháborús emlékművet, melyet a Bódvaszilasi Színjátszó Kör előadása, az Indul a bakterház követ. 4-én a Kemencés dombon csodálhatóak majd meg a népművészeti csoportok 13 órától: 12-en lépnek színpadra a népdalkörök, népdalénekesek, hagyományőrzők kategóriában. Őket követi a néptáncegyüttesek és táncpárosok kategória hét fellépővel, majd a négy népzenész fellépő. Előtte azonban már 11 órakor elindul a nap programja a Rozsnyói Meseszínház előadásával, illetve válogatás tekinthető meg a jászberényi Hamza Múzeum Képzőművészet-barát Köre alkotó tagjainak legújabb munkáiból. A fellépések után 18 órától Ébrenálmok, irodalmi- és zenei kisszínpad Németh Pákolicz Tamás írásaival, megzenésített verseivel, A helység kalapácsa, a felvidéki Csavarszínház előadása, majd táncház zárja a találkozót.

Ki lehet próbálni a bőrművességet, agyagozást, szövés-fonást, tojásírást, körmöcske- és bőrkarkötő készítést.

HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában