Helyi közélet

2018.07.07. 17:01

Felújítás kezdődik az M3-ason

Miskolc - Közel hat kilométeres szakaszon újul meg az autópálya Nyíregyháza felé vezető oldala.

Miskolc - Közel hat kilométeres szakaszon újul meg az autópálya Nyíregyháza felé vezető oldala.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, hazai költségvetési forrásból megvalósuló rekonstrukció során a szükséges helyeken, Miskolc és Nyíregyháza között cserélik a kötő- és kopóréteget, de felújítják a szakaszon található Király tér-hidat is, amelynek így megújul szegélye, és kicserélik a hídon található szalagkorlátokat és madárvédő falat. Az útalapot is érintő felújítási munkák várhatóan három hónapig tartanak majd. A rekonstrukció sávelhúzásos terelés mellett valósul meg, a korlátozások már tegnap életbe léptek.

Két ütemben

Ezt követően a kivitelezési munkák július 9-én, hétfőn indulnak el.

Az első ütemben teljes pályazár lesz érvényben a 168-as és 172-es kilométerszelvények között, a forgalmat így átterelik a Budapest felé vezető oldalra. Ez azt jelenti, hogy a Nyíregyháza felé tartók egy sávon, míg a főváros irányába közlekedők két sávon haladhatnak majd, 60 km/órás sebességkorlátozás mellett. A második ütemben szeptembertől váltakozva lesznek sávlezárások és sebesség korlátozások az építési területek mellett.

Csak óvatosan!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Tekintettel arra, hogy a felújítási munkák idején ­hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-s telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

TA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában