Helyi közélet

2018.07.11. 14:20

A tarcali táncosok Európa legjobbjai között

Tarcal - Július 27-én pénteken és 28-án szombaton nagy sürgés-forgás lesz a hegyaljai községben.

Tarcal - Július 27-én pénteken és 28-án szombaton nagy sürgés-forgás lesz a hegyaljai községben.

A kétnapos esemény keretein belül megemlékezést tartanak a helyi emlékmű előtt, megkoszorúzzák Tarcal vezér szobrát és ünnepélyes testületi ülésen készülnek átadni a Pro Urbe-díjakat. Emellett számos könnyed kikapcsolódást szolgáló programmal várják az érdeklődőket a szervezők.

Egész Hegyaljáról várnak

– Ez az egyik legfontosabb alkalom a községünk életében, ilyenkor minden helyit és innen elszármazottat is igyekszünk elkápráztatni és remélem egész Hegyaljáról érkeznek majd hozzánk a vendégek. Élő koncertekkel, látványos show-műsorral, tűzijátékkal is készülünk. Itt lesznek a budapesti operettszínház művészei, fellép a Honeybeast zenekar, az utcabálon minden korosztálynak a kedvében járunk majd, a retro partival a vén tinédzsereket szeretnénk felrázni, lesznek színházi programok, könnyed musicalek és fellép a Harlequin20 is – sorolta Tóth Zsolt a Hatputtonyos borfalu kulturális menedzsere. A Harlequin20 nevű együttesre méltán büszkék itt, hiszen a húsz éve fennálló művészeti csoport számos rangos elismerésben részesült, például országos- és Európa bajnoki címet is besöpört már a javarészt tarcali táncosokból álló formáció.

Jubileumi gála

– Kezdetben színjátszással is foglalkoztunk, jelenleg csak tánccal, de azon belül rendkívül széles palettát jelenítünk meg. A társas, modern és show-táncok mellett nálunk a hiphop is simán belefér. Növendékeink között óvodások és középiskolások is találhatók szép számmal. A július 27-én másfél órás gálaműsort mutatunk be Tarcalon, a jeles eseményre mindenkit meghívtunk, akinek valaha köze volt az egyesületünkhöz. Az est során a divatos műfajok mellett tüzes latin ritmusokra épülő társastánc-bemutatót is tartunk – hangsúlyozta Tóth Tamás, a Harlequin20 egyesület elnöke.

JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában