Helyi közélet

2018.06.22. 15:46

Négyezer vendég a londoni magyar fesztiválon

London, Miskolc - A miskolci származású főszervező elégedett, és már tervezik is a következőt.

London, Miskolc - A miskolci származású főszervező elégedett, és már tervezik is a következőt.

Sokkal jobban sikerült a vártnál a magyar fesztivál Londonban, mondta lapunknak Fátyol István Olivér, aki Miskolcról költözött a brit fővárosba 17 évvel ezelőtt. A fesztivált június 16-án tartották, a szervező a Magyar Kultúra és Örökség Alapítvány volt, amelynek Olivér az elnöke. (A szervezők között több miskolci is van, az akkor még csak tervezett rendezvényről májusban számolt be lapunk – a szerk.)

– 40 kézműves, több mint 100 fellépő – összegez Olivér és megjegyzi, mindnyájan kinn élő magyarok, és mindnyájan sokat tettek a magyar kultúra népszerűsítéséért: 3000-4000 vendég látogatott el a fesztivál helyszínére a nap folyamán.

– Ekkora magyar fesztivál még nem volt Londonban – mondja Olivér. Megjegyzi, akivel csak beszél dicséri, és ezek nem csak nagy szavak: egy londoni fesztiválrendező nem hitte el, hogy egy önkéntesekből álló alapítvány minimális összegből szervezte meg.

Önkéntes segítség

– Több mint 40 magyar önkéntes segített a lebonyolításban – tudjuk meg. A londoni önkormányzat emberei utólag megjegyezték, tisztábban adták vissza a park területét nekik a magyarok, mint ahogy átvették.

– És még azt mondják, hogy a magyar nem összetartó nép – jegyzi meg az alapítvány elnöke, szerinte a múlt szombaton történtek épp azt bizonyítják, hogy nagyon is az.

– Már el is kezdtük szervezni a következő fesztivált – mondja még a főszervező, a rendezvényt jövő júniusra tervezik.

HM


[related-post post_id="3860887"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában