Helyi közélet

2018.06.07. 17:07

Húslevesek fesztiválja volt Szentistvánon

Szentistván - Ötödik alkalommal rendezték meg a Szentistváni Gasztrokulturális Fesztivált.

Szentistván - Ötödik alkalommal rendezték meg a Szentistváni Gasztrokulturális Fesztivált.

Szombaton főzőversenyt, pálinkamustrát, illetve szórakoztató programokat rendeztek a szabadidő parkban, felléptek helyi és környékbeli hagyományőrző együttesek, volt nótaműsor, tánc is, este pedig Nagy Feró és a Beatrice gondoskodott a jó hangulatról.

Az első ilyen

A gasztronómiát ezúttal a rengetegféle húsleves képviselte, hiszen Szentistvánon rendezték az ország első húsleves versenyét. Húsz csapat több mint harmincféle levest készített egyebek közt marhából, kakasból, fácánból, kecskéből és nyúlból.

Mint Csetneki László, a zsűri elnöke elmondta, a húsleves minden bajra jó, betegségre, másnaposságra, bánatra is. Nagy érdeklődés volt a verseny iránt és magas pontszámokat kaptak az elkészített ételek, s minimális különbség döntött a dobogós helyezésekről. Az első a Szentistváni Gyöngyösbokrétás Hagyományőrző Egyesület csapata lett.

A programok vasárnap délután folytatódtak a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett megemlékezéssel, a Mozer-testvérek és a Karító Néptáncegyüttes fellépésével, valamint a Szívünkben él a múlt című kiállítás megnyitójával.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában