Helyi közélet

2018.06.06. 19:13

Borsodi Fonó, hímzett várral

Miskolc - Jó zenével várta a szórakozni vágyókat pénteken és szombaton a XXII. Borsodi Fonó.

Miskolc - Jó zenével várta a szórakozni vágyókat pénteken és szombaton a XXII. Borsodi Fonó.

A nagy múltú rendezvény programkínálata jelentős átalakuláson ment át, bár megőrizte eredeti nevét. „A kezdetek még az 1970-es évekre nyúlnak vissza, akkor a Gárdonyi Művelődési Házban indult a népzenei sorozat. Aztán 2007-től átköltözött ide a Diósgyőri Várba a rendezvény. Népzenei fesztiválnak indult, de most már az elmúlt években inkább összművészeti találkozó lett, mert nyitottunk a könnyűzene és a pop műfaj felé is, hogy minél többeknek kedvezzünk” – tudtuk meg Almási Beatrixtól, a vár kommunikációs menedzserétől.

Fényfestés, minőségi zenék

Napközben a tárlatvezetés mellett, a Felső várudvarban népi- és egyéb mesterségek mutatkoztak be. A Vásártéren pedig szekrényjáték és szalmalabirintus várta a gyerekeket, miközben a Számadó zenekar népi dallamai nyomán táncház alakult.

A fesztivál különlegessége idén is a Fonó liget és a fényfestés volt, amely „kihímezte” a várfalakat.

A bulizni vágyók pénteken a Csík zenekar koncertjére rophatták a Lovagi Tornák Terén, majd Petruska és Ocho Macho zenéje került terítékre.

Szombaton, zárásképpen Rúzsa Magdi szórakoztatta népes miskolci rajongótáborát.

ÉM-DA


[related-post post_id="3879730"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában