Helyi közélet

2018.06.29. 17:15

Borsod megyében korszerűsödik hulladékkezelés

Miskolc - Közel két és félmilliárd forintból korszerűsítik tovább Miskolc térségének hulladékgazdálkodási rendszerét.

Miskolc - Közel két és félmilliárd forintból korszerűsítik tovább Miskolc térségének hulladékgazdálkodási rendszerét.

Kiss János Miskolc alpolgármestere projektindító sajtótájékoztatón emlékeztetett, Miskolc évek óta kiemelt feladatként kezeli a környezetvédelmet és az azzal kapcsolatos fejlesztéseket. - Ennek egy újabb állomása a mostani fejlesztés. Miskolc az elmúlt években Közép-Európa egyik legkorszerűbb és legjobban szervezett hulladékgazdálkodási rendszerét alakította ki, mely kiemelkedő abban is, hogy annak számos eleme ingyenes a lakosság részére. A nyertes projektnek köszönhetően ez a szolgáltatás hatvankét további településen válik elérhetővé – hangsúlyozta az alpolgármester.

Majoros Róbert, a BMH Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, a fejlesztés részként új hulladékgyűjtő járműveket, a lakosság részére új kukákat, szereznek be, a társasházi területeken elindul a házhoz menő gyűjtés, a Hejőpapi Regionális Hulladékkezelő központban pedig az előkezelő mellé egy utóaprítót is kialakítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában