Helyi közélet

2018.06.27. 12:25

A lélek és a test egysége Miskolcon

Miskolc - Jógázó csoportokkal és indiai táncosokkal telt meg vasárnap délután a Szent István tér.

Miskolc - Jógázó csoportokkal és indiai táncosokkal telt meg vasárnap délután a Szent István tér.

Június 21-én ünnepeljük a jóga világnapját. Az egészségtudatos életmód népszerűsítése és az indiai–magyar kapcsolatok erősítése érdekében rendezték meg Miskolcon a jeles ünnep apropóján a 4. Nemzetközi Jóga Napot és Indiai Kulturális Fesztivált. A fesztivál szimbóluma idén is a két ország legfontosabb folyója, a szent Gangesz és a történelmi jelentőségű Duna volt, amelyek a kulturális sokszínűséget és a hagyományos értékeket képviselik.

A rendszeres gyakorlás javítja a koncentrációt, felszabadítja a stresszt." - N. Venkataraman

Holisztikus szemlélet

„Az elmúlt két évben már tartottunk Jóga Napot Miskolcon, amelyek sikerére való tekintettel idén könnyen meg tudtuk nyerni a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. támogatását. Az Indiai Nagykövetség azért szervezi huszonkét magyarországi nagyvárosban a nemzetközi rendezvényt, hogy az emberek még közelebb kerüljenek Indiához és a jógához, elterjedjenek a mozgásforma előnyei és a gyakorlásával járó tudatosság. A jóga a lélek és a test egységét, a gondolkodás és a cselekvés, az ember és a természet harmóniáját és az egészség holisztikus megközelítését testesíti meg. A rendszeres gyakorlás javítja a koncentrációt, növeli a reális testfelismerést, felszabadítja a stresszt és megelőzi a megbetegedéseket” – fejtette ki N. Venkataraman, az Indiai Nagykövetség Másodtitkára.

Élő jógarendszert követnek

A téren lehetőség nyílt külső vezetéssel jógagyakorlatok végzésére, ahol helyi iskolák is bemutatkoztak.

„A jóga a mindennapi életben rendszert képviseljük Miskolcon, aminek indiai származású, élő mestere van, Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Mahesh­warananda, és az ő tanítványai vagyunk. Ezt a tanítást szeretnénk bemutatni és továbbadni. Miskolcon még eléggé gyerekcipőben jár a jóga­kultúra, így mindenképpen fontosnak tartottuk, hogy megjelenjünk itt” – mutatta be csoportját Pepich Miklósné Erika oktató, aki harminc éve követi a jógatradíciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában