Helyi közélet

2018.05.21. 10:46

Városünnepre készül Ózd

Ózd - A héten kezdődik az észak-borsodi városban a III. Hétvölgy Fesztivál.

Ózd - A héten kezdődik az észak-borsodi városban a III. Hétvölgy Fesztivál.

Május végén, négy napon keresztül az ünnep és a szórakozás kerül középpontba Ózdon. A III. Hétvölgy Fesztiválon komolyabb és könnyedebb programokkal egyaránt találkozhat a látogató.

A gyermeknap mellett sem megyünk el szó nélkül" Pappné Szalka Magdolna

Az Olvasóban, a Kaszinóban és Muzeális Gyűjtemény épületében indul az eseménysorozat május 24-én csütörtökön, ahol szó lesz a természettudományokról és a közlekedésbiztonságról. Kerékgyártó Mihály munkáiból is nyílik egy kiállítás, amely az „Ózd a Sajtó Tükrében” címet viseli.

Örökségvédelem

– Május 25-én, pénteken a hagyományos ózdi, gyári örökségvédelemmel foglalkozik a III. Hétvölgy Fesztivál – tette hozzá Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója. – Megkoszorúzzuk a FAM-robbanás áldozatainak az emlékművét, ezután az Olvasóban megtartjuk a hagyományos konferenciát, és az Ózdi Honismereti Pályázat ünnepélyes díjkiosztójára is sor kerül a program keretében.

Május 26-án, szombaton a MaNDA és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark közé eső, füves területre várják az ózdiakat, ahol délelőtt 11 órától egészen este tízig szórakozhatnak a Hétvölgy Fesztiválon. A délutáni órákban a szabadtéri színpadon fellép majd a The Colors, a Nagyanyám Blues-A, valamint a Debreceni Helyőrségi Zenekar. Este, fő műsoridőben előbb a Bohemian Betyars, majd a Wellhello koncertezik Ózdon.

Gyermeknap

– Természetesen a szombati programkavalkád számít a fesztivál fő napjának, de a gyermeknap mellett sem megyünk el szó nélkül – folytatta Pappné Szalka Magdolna. – Az Olvasó melletti parkolóban vasárnap lesz interaktív kutyás bemutató, fellép az ÓMI Zenész Színház és az E.C. Dance School ózdi csoportjai is. Megmutatják magukat az Újváros téri és a Vasvár úti iskola csoportjai, az Ózdi Néptánc Egyesület és a Garaboly Együttes jóvoltából egy táncház is várja a kicsiket. Emellett számtalan kiegészítő programot szerveztünk gyermeknapra. Kézműves foglalkozásokkal, csillámtetoválással, lufihajtogató bohóccal, népi játékokkal és aszfaltrajzversennyel készülünk, és bízunk benne, hogy a III. Hétvölgy Fesztiválon mindenki megtalálja majd a kedvérevaló programot.

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában