Helyi közélet

2018.05.29. 11:54

Szerenád Székesfehérváron

Miskolc, Székesfehérvár - A 15. Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválon járt a Fazekas Gyermekkar.

Miskolc, Székesfehérvár - A 15. Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválon járt a Fazekas Gyermekkar.

Május utolsó hétvégéjén Székesfehérváron rendezték meg az Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivált. 17 gyermekkar, köztük határon túli magyarok, ukránok, szlovákok és lengyelek, Magyarországról Kecskemét, Kaposvár, Budapest, Gödöllő és Székesfehérvár kórusai mutatkoztak be. Miskolcot a Fazekas Gyermekkar képviselte – számolt be lapunknak Balásné Molnár Ildikó, a kórus vezetője.

Szép hangzás

A három nap programjai között a több száz gyermekhang eggyé válva forrt össze a közös éneklésben a megnyitón, hangulatos estét varázsolt Székesfehérvár főutcáján és jeles pontjain a szerenádok éneklése, a templomi hangversenyeken a kórusok egyházi műsorát ismerhette meg a hallgatóság, a fesztiválhangversenyen zsűri előtt mutatkoztak be a gyerekek, utolsó nap pedig folklór program színes kavalkádja zárta a fesztivált.

A zsűri szöveges értékelést adott a kórusok előadásáról. E szerint a Fazekas Gyermekkar díszoklevelet kapott az „egységes, szép hangzással, muzikalitással, remek szövegmondással előadott, nagyszerűen felépített műsorért, a szép és stílusos kórushangzásért”. A zongorakísérő Takács Adrienn volt.

A gyerekek a fesztivál programjain kívül belekóstolhattak Székesfehérvár gyermeknapi forgatagába is.

-HE-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában