Helyi közélet

2018.05.30. 18:39

Megsérült a 27-es főút egyik hídja

Edelény, Szendrőlád - Félpályás útlezárás van a Szendrőlád és Edelény közötti közúti hídon.

Edelény, Szendrőlád - Félpályás útlezárás van a Szendrőlád és Edelény közötti közúti hídon.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az Észak-Magyarország érdeklődésére elmondta: az intézkedésre azért volt szükség, mert a 27-es számú főút Szendrőlád és Edelény közé eső, a Bódva folyót átívelő közúti hídon a gyalogosok közlekedését biztosító fémkorlát leszakadt.

- A közútkezelő döntése alapján a hídra autóbuszok és tehergépjárművek egy ideig nem hajthattak fel, néhány órára a 2615-ös számú út felé terelték át őket – tudatta Dobi Tamás.

Az esettel kapcsolatosan megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetőjét is. Pécsi Norbert Sándor megerősítette a rendőrség információit, hozzátéve: Információink szerint nem történt baleset, és így személyi sérülés sem a hídon. Mint jelezte, a szakemberek még vizsgálják, mitől eshetett le a korlát, valószínűleg egy kamion mehetett a szegélynek.

A kommunikációs vezető ugyanakkor leszögezte: sem a pályaszerkezet, sem pedig a teherviselő szerkezet nem sérült meg.

- Szakembereink rendőri irányítás mellett építették ki a terelést. A javítások ideje alatt egy sávon járható a híd, a forgalmat jelzőlámpa irányítja. Munkatársaink úgynevezett New Jersey (az autópályákról is ismert betonterelők – a szerk.) elemeket is kihelyeztek a biztonságos közlekedés érdekében – tette hozzá.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában