Helyi közélet

2018.05.25. 11:15

Az ostromállapot után jobb lesz a Búza téren

Miskolc - Hatalmas a felfordulás már a napokban a Búza téren, mert nagy arányú karbantartási és felújítási munkák kezdődtek az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. autóbusz-állomásán, amelyen emberek ezrei fordulnak meg naponta. Biztonságosabbá és esztétikusabbá teszik a Búza téri buszpálya­udvart.

Miskolc - Hatalmas a felfordulás már a napokban a Búza téren, mert nagy arányú karbantartási és felújítási munkák kezdődtek az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. autóbusz-állomásán, amelyen emberek ezrei fordulnak meg naponta. Biztonságosabbá és esztétikusabbá teszik a Búza téri buszpálya­udvart.

Nagy arányú karbantartási és felújítási munkák kezdődtek az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉMKK) Búza téri autóbusz-állomásán. A munkák során a halaszthatatlan korszerűsítéseket végzik el, melyek a szolgáltatási és munka­körülmények javítása és a baleset-megelőzés érdekében szükségesek.

„Javítják a beázások következtében megsérült vasbeton vápaszerkezetet, cserélik az elöregedett hullámlemezt és korszerű, LED-es lámpatestekkel pótolják a régi, sok esetben már javíthatatlan korábbiakat. Ezentúl felújítják a padokat, a beltéri területeken pedig átépítik a több mint harmincéves elektromos hálózatot, lesz tisztasági festés, valamint mobiltelefon-töltőállomással és ingyenes wifivel bővülnek a várótermi szolgáltatásaink” – sorolta a részleteket Ujj Zsuzsanna, az ÉMKK PR-vezetője.

Ne az utolsó percben!

A kocsiállásokat heti ütemezés szerint zárják le, elsőként az 1–3. számú indítóállásokat érinti a munka. A felújítás végéig a Szeles utcán, a Piactér mellett kijelölt ideiglenes megállóhelyre helyezik át a 3-as, 4-es, 5-ös – Bükkaranyos, Harsány, Kisgyőr, Mályi, Mályi-tó és Nemesbikk – kocsiállásokról induló járatokat. Az ideiglenes megálló körülbelül a Piac parkolójának be- és kihajtókapuja között található.

„Erre azért van szükség, mert az épület körül éppen lezárt kocsiállásokról erre a háromra helyezzük majd át az induló buszokat. Az utasok természetesen a helyszíni tájékoztatási eszközök segítségével minden információt megkapnak arról, hogy a kocsiállások közül melyikről indul a járatuk, és az autóbusz-állomás munkatársai is segítenek” – mondta Ujj Zsuzsanna, aki azért felhívta a figyelmet arra is, a felújítás alatt nem érdemes az utolsó percben érkezni, hogy legyen idő tájékozódni a változó körülményekről.

Árusítanak, de máshol

Június második felében a várótermet zárják le, majd június 25-étől augusztus végéig további kül- és beltéri munkákat végeznek az állomáson.

„Fontos, hogy a karbantartás alatt a bérletpénztárakat az épület bejáratával szemben lévő területen helyezzük el, az utasoknak egy négyablakos irodakonténert kell majd keresniük, ahol munkatársaink változatlanul végzik az árusítást. A forgalmi és információs szolgálat pedig közvetlenül a jelenlegi forgalmi iroda mellé kerül a felújítás teljes időtartamára” – hangsúlyozta az ÉMKK PR-vezetője.

„Csak” használhatóbb lesz

Mint megtudtuk, a most kezdődött munkák valóban magasabb komfortfokozatot biztosítanak majd az állomáson, az ÉMKK célja már nem a nagyarányú fejlesztés.

„Erre a Búza téren nincs lehetőség, de a város tervezett közlekedésfejlesztési tervei és a jövőbeni intermodális csomópont miatt szükség sincs. Viszont a Búza téri állomáson napi negyvennégyezer utas fordul meg, és közel háromszáz munkatársunk dolgozik itt, ezért egyáltalán nem mindegy, mindezt milyen körülmények között teszik. Túl ezen közrejátszanak idegenforgalmi szempontok is, hiszen a turisták is magukkal viszik a megyeszékhely helyközi autóbusz-állomásán látottak hírét” – zárta Ujj Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában