Helyi közélet

2018.04.17. 15:16

Épületet bővítenek a görögkatolikusok Miskolcon

Miskolc - Megnő az iskola befogadókapacitása a művészeti képzés térnyerésével.

Miskolc - Megnő az iskola befogadókapacitása a művészeti képzés térnyerésével.

Az átalakításról az iskola fenntartója, dr. Orosz Atanáz megyéspüspök nyilatkozott a Miskolci Egyházmegye képviseletében. „Művészeti képzésünk fejlesztése érdekében szeretnénk nagyobb, mintegy kilencszáz férőhelyes teret biztosítani. Az építkezés az egész épületet érinti, most készül a külső szigetelés és az új födémszerkezet. Jelenleg a tetőtér-beépítés alapjait teszik le, ezért az „A” épületben tanuló diákokat átmenetileg máshol helyezik el. 2019 őszén várható a munkálatok befejezése. Igyekszünk addigra rendelkezésre bocsátani a megújult részleget tanulóink és tanáraink számára.”

Az iskola európai uniós és vidékfejlesztési pályázati forrásból finanszírozza a munkálatokat, amelyet saját önrészével egészít ki. Ez utóbbiról még folynak a tárgyalások, hogy pontosan milyen bővítésekre, javításokra fordítsák. Szerkesztőségünk értesülései szerint összességében közel kétmilliárd forint áll rendelkezésre az építkezéshez.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában