Helyi közélet

2018.04.19. 14:45

Bázisiskola címmel gazdagodott a Földes Ferenc Gimnázium

Miskolc - Bázisiskola címet kapott a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítványtól a miskolci Földes Ferenc Gimnázium.

Miskolc - Bázisiskola címet kapott a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítványtól a miskolci Földes Ferenc Gimnázium.

Az együttműködési megállapodás aláírása és „A Szegedi Tudós Akadémia Területi Bázisiskolája” tábla átadása szerdán történt meg a gimnázium természettudományos laborjában.

„A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány célja, hogy inspirálja az élettudományok iránt érdeklődő, jó képességű középiskolásokat és kutatómunkára ösztönözze őket, illetve olyan feltételeket teremtsen, hogy ehhez ne kelljen elhagyniuk az országot” – mondta Dr. Buzás Norbert, az alapítvány operatív igazgatója.

Veres Pál iskolaigazgató a visszavonásig érvényes együttműködés jelentőségéről beszélt.

„A tehetséges és nyitott diákokat szeretnénk támogatni abban, hogy a későbbiekben kutatóként tudjanak elhelyezkedni, erre a Szegedi Tudományegyetemen működő alapítvány támogatásával nyílik lehetőségünk. Azért fontos ez számunkra, mert a kémiaoktatásban és a biológia tagozatunkon folyó tehetséggondozó tevékenység, valamint az iskola hagyományai eleve predesztinálnak bennünket erre.”

Megtudtuk, a hároméves projekt keretében megyénk és Heves megye nyolc iskolájának ötven tanulója lehet részese a programnak. A koor­dinációs munkát regionális szinten a Földes segíti Szentesi Csilla biológia-földrajz szakos tanárnő vezetésével. Havi rendszerességgel elő­adásokon, gyakorlatokon vehetnek részt a tanulók, amelyekhez az alapítvány biztosít laboreszközöket.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában