Helyi közélet

2018.03.22. 14:08

VOSZ közgyűlés - Szoros kapcsolatban a vállalkozások érdekében

Miskolc - „Borsod-Abaúj-Zemplén a legjobb adóbefizető a vidéki megyék között…”

Miskolc - „Borsod-Abaúj-Zemplén a legjobb adóbefizető a vidéki megyék között…”

Miskolcon tartotta közgyűlését a Vállalkozók és Munkavállalók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. A tanácskozás nyitányaként írta alá Weilandics Miklós, az adóhivatal megyei igazgatója és Ádám Imre, a VOSZ megyei elnöke a két szervezet közötti megállapodást, amely a társág gazdasági növekedését, az itteni kis- és középvállalkozók tevékenységét szolgálja.

Weilandics Miklós elmondta, hogy a legfrissebb adóhivatali adatok szerint megyénk az ország adóbevételeinek 3 százalékát adja és ezzel Borsod-Abaúj-Zemplén a vidéki megyék között a legjobb adóbefizetőnek számít.

Uniós pénzekkel

A közgyűlés meghívott vendégei közül Demeter Ervin megyei kormánymegbízott a járási rendszer és a kormányablakok hálózatának kiépítéséről beszélt, amely a gazdaság szereplőinek mindennapjait is segíti.

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke megemlítette, hogy uniós fejlesztési forrásokból 93 milliárd forint érkezett a megyébe, amelynek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kell költeni. Például tartalmazza 159 hektárnyi ipari park kiépítését. Megemlítette a megyei gazdaságfejlesztési és foglakoztatási paktumot, amely jelentősen hozzájárulhat pátriánk gazdasági növekedéséhez.

Fejlődő Miskolc

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere hangsúlyozta, hogy az utóbbi időben jelentős számban települtek hazai és külföldi befektetők a megyeszékhelyre, amelynek révén növekedett a gazdaság és csökkent a munkanélküliség. A városvezetés célja, hogy Miskolc egyre inkább olyan város legyen, ahol érdemes befektetni.

Ádám Imre, a VOSZ országos alelnöke és megyei elnöke beszámolójában elmondta, hogy a szervezet célja a megyei vállalkozói réteg helyzetbe hozása, a vállalkozások működésének segítése. Éppen ezért fókuszpontban vannak a mindennapi szolgáltatások, például az ingyenes jogi tanácsadás, a vállalati információs honlap. A legértékesebb dolog mégis a nagyon sikeres Széchenyi Kártya Program, ami kézzel fogható segítséget jelent a vállalkozásoknak, például az uniós pályázatoknál a szükséges önerő biztosításához.

Részvétel a döntésekben

Fontos továbbá, hogy folyamatosan közvetítsék a vállalkozók véleményét a döntéshozók felé és képviseljék őket a közös ügyekben. Éppen ezért a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei szinten aktívan részt vesz az említett gazdaságfejlesztési és foglalkoztatási paktum véghezvitelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában