Helyi közélet

2018.03.16. 22:53

Tető nélkül egész télen... félő, hogy összedől a deteki ház

Detek - Kétségbeesve telefonált szerkesztőségünkbe a napokban Pohl László. Azt mondta, mi vagyunk az utolsó reménységei, mert házának teteje beszakadt, de senkitől nem kap segítséget.

Detek - Kétségbeesve telefonált szerkesztőségünkbe a napokban Pohl László. Azt mondta, mi vagyunk az utolsó reménységei, mert házának teteje beszakadt, de senkitől nem kap segítséget.

Hétfőn elmentünk Detekre, és bizony a látvány bennünket is megdöbbentett. László házának ugyanis egyszerűen eltűnt a teteje.

– December 22-én történt, épp az ünnepek előtt. Hajnali 5 órakor egy óriási reccsenést hallottam, aztán egy nagy zuhanást. Még sötét volt, nem láttam semmit, de amikor kivilágosodott, akkor döbbentem rá , hogy a ház teljes hosszúságában beszakadt a tető. Azóta így vagyok, beáznak a szobák, ha esik a hó vagy az eső. Attól félek, hogy annyira átnedvesednek a vályogfalak, hogy összedőlnek. És mi lesz, ha épp bent alszom, és maga alá temetnek? – teszi föl a ­kérdést reménytelenül.

Hozzáteszi: kért segítséget az önkormányzattól, de az öt képviselőből csak ketten ­szavaztak arra, hogy segítséget kapjon.

Segélyen

Egy kis beszélgetés után kiderül, László teljesen egyedül él, mert amíg börtönben volt (4 évig), addig a felesége a gyerekekkel elköltözött. A férfi nem dolgozik, csak szociális segélyt kap, havi 22 ezer 800 forintot. Közmunkás is volt, de fizetéséből levonták a tartozását, mert a házat hitelre vették, így akkor sem kapott többet 22 ezer forintnál. Most nem fizeti a részleteket, amit a kezeséből vonnak le.

Telefonon beszéltünk a deteki képviselő-testület egyik tagjával, Subert Istvánnal, aki László segítése mellett ­szavazott.

Elmondta: az önkormányzatnak van szociális kerete, csak László kezese épp a polgármester, így nyilván haragszik rá. Egy fóliát adott a bajba jutott férfinak, de az nem sokat ért.

– Szerencsétlen László tető nélkül húzta ki az egész telet – jegyezte meg Subert István.

Szerettük volna megkérdezni a település polgármesterét is, de nem tudtuk elérni.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában