Helyi közélet

2018.03.17. 10:48

Tállya egy kicsit kijjebb tárta kapuit

Tállya - Első alkalommal ­rendeznek ­gasztro workshopot a ­Mailloth-kastélyban.

Tállya - Első alkalommal ­rendeznek ­gasztro workshopot a ­Mailloth-kastélyban.

Március 15-én kezdődött és szombaton fejeződik be ­Tállyán az I. Kézműves Gasztro Workshop Fesztivál.

Hegyalja remekei

– Valaminek a kezdetén ott lenni mindig felemelő dolog – mondta az esemény hivatalos pénteki megnyitóján dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési ­képviselője. – Ott voltam a Zempléni fesztivál kezdetén, amikor még alig voltak látogatói a rendezvénynek, és mára már egy hatalmas összművészeti eseménysorozattá nőtte ki magát. Ez a mostani ­tállyai rendezvény egy kicsit kjjebb nyitja a település kapuit. Megmutatja, Tállya, ­Tokaj-Hegyalja nem csupán a borról szól, érdemes más értékek miatt is ide ellátogatni.

– Köszönet illeti a Tállyáért Egyesületet a kezdeményezésért. Fontos hangsúlyozni, az itt bemutatott termékek ugyanúgy kézműves remekek, mint maga a bor. Az itt kiállított, megkóstolható és megvásárolható termékek mutatják meg, mennyire gazdag értékei vannak ennek a régiónak. Tokaj-hegyalja hitet tett amellett, hogy a térség felemelkedésének záloga a turizmusban rejlik. Ahhoz, hogy a turisták felkeressék ezt a csodálatos vidéket, olyan turisztikai fejlesztések kellenek, ­amelyekért érdemes útra kelni. A ­magyar kormány pedig segítséget nyújt ahhoz, hogy Tokaj-Hegyalja meg tudja mutatni magát.

Barbecue élménynap

A fesztivál alapvetően ingyenes, néhány rendezvény regisztrációhoz kötött, és lesz olyan rendezvény, ahol fizetni kell a részvételért.

A fesztivál két helyszínen zajlik. A fő helyszín a rendezvényközponttá átalakított Maillot-kastély, de emellett az Oroszlános borvendéglő is várja a vendégeket.

A szervezők nevében Haraszti Ágnes kiemelte, március 17-én, szombaton egész napos barbecue élménynap várja majd az érdeklődőket Tállyán.

- BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában