Helyi közélet

2018.03.02. 16:11

„Köszönöm mindenkinek!”

Abaújkér - Az édesanya nagyon reménykedik, hogy gyermekeik velük ­maradhatnak.

Abaújkér - Az édesanya nagyon reménykedik, hogy gyermekeik velük ­maradhatnak.

Marianna már vár bennünket, hiszen megbeszéltük, hogy jövünk. Meg sem várja, hogy kérdezzünk valamit, szinte folynak belőle a hálás szavak:

Az adományoknak köszönhetően sokat javultak a ­körülményeink." Jaskó Marianna

– Szeretném az újságon keresztül mindenkinek megköszönni, aki segített nekünk. A jószívű, miskolci hölgynek a gáztűzhelyet, a gázpalackot, a kályhát, a mosdókagylót, a szőnyegeket a függönyt és az ágytakarót. A gáztűzhelynek nagyon jó a sütője, már kipróbáltam. A gyerekek ­szinte verekedtek a tortáért és a piskótatekercsért.

Szegényes körülmények

Szerdán jártunk az Abaújkérben élő Jaskó Mariannánál, aki korábban azért került az Észak-Magyarország hasábjaira, mert a gyámügyi hivatal szakemberei nem találták megfelelőnek lakhatási körülményeiket, ezért az anya 4 gyermekét állami gondoskodásba akarták venni. Marianna azonban ezt semmiképpen nem akarta, ezért lapunktól kért segítséget. Helyzetüket nehezíti, hogy két évvel ezelőtt tűz ütött ki a házukban, és a ­kisszobát, valamint a fürdőszobát azóta sem tudták rendbe tenni. A férj alkalmi munkákat végez, Marianna közmunkás, így a ­jövedelmükből nem futja ­komolyabb felújításra.

– Nagyon köszönöm a segítséget Soltész Zoltán vállalkozónak is, aki elhozatta az adományokat Miskolcról Abaújkérbe, de ezenkívül két fotelágyat is kaptunk tőle. A fővárosban élő Szabó Beáta gyermekjogásznak szintén sokat köszönhetek, aki szőnyeget, ágyneműhuzatokat és kávéskészletet hozott. Azt mondta, megpróbál szerezni linóleumot a konyhába, a mosdókagyló mellé további fürdőszoba-felszereléseket, egy bojlert, valamint egy rendes, jól záródó bejárati ajtót, mert a tűz óta sajnos még az sincs – sorolja Marianna. Hozzáteszi: már csak egy mosogató és egy csap kellene a konyhába.

Elmondja azt is, hogy ­március elején tanácskoznak újra a gyámügyesek a család helyzetéről, akkor derül ki, mi lesz a gyerekekkel.

Szép szőnyegek

– A cikk óta sokat javult a helyzetünk. Az adományba kapott, szép szőnyegeknek köszönhetően a gyerekek megtanulták, hogy cipővel nem megyünk be a szobába. Reggel, munka előtt korán keltem őket, hogy még rendet tudjunk tenni itthon, ­mielőtt iskolába indulnak. Még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek, aki támogatott minket. Ritka, hogy valaki önzetlenül segít. Eddig azt tapasztaltam, hogy bizony nem minden ember ilyen – jegyzi meg az anya.

- HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában