Helyi közélet

2018.02.22. 15:28

Varázslat és boldogság a kórházi kisbetegeknek

Miskolc - A bohócdoktorként is dolgozó önkéntest több olvasónk is jelölte a Hétköznapi hősök díjra.

Miskolc - A bohócdoktorként is dolgozó önkéntest több olvasónk is jelölte a Hétköznapi hősök díjra.

„A legembertpróbálóbb ebben a munkában találkozni a szenvedéssel és a tehetetlenséggel. De azért szeretem ezt a hivatást, mert sok dologban tudunk segíteni a gyerekeknek, el tudjuk repíteni őket egy varázslatba, örömöt és boldogságot adhatunk nekik, mert a nevetés gyógyír” – nyilatkozta korábban lapunknak Ramocsa Emese, azaz Dr. Cukor. A bohócdoktorként is dolgozó önkéntest több olvasónk is jelölte a Hétköznapi hősök díjra.

Bohócdoktor

Emeséről már írtunk, hiszen sok-sok segítő munkája mellett több mint egy évtizede dolgozik bohócdoktorként.

„Sosem voltam anyagias, de amióta bohócdoktor vagyok, másképp látom az életet. Nem számít semmi más csak a szeretet és az egészség. Soha nem szabad elégedetlennek lenni, legyünk boldogok azzal, amink van. Élvezzük a pillanatot, mert nem tudhatjuk, mit hoz a holnap. Közhely ugyan de igaz, tanúsíthatom” – fogalmazott.

Emese a bohócvizitekről is mesélt: „Látogatásunk előtt az ápolóktól tájékozódunk a betegekről, de már a kórházi folyosón is gondoskodunk a mosolyról, és a vidámságról. A feladatunk nevetéssel és humorral gyógyítani a gyerekeket és olykor a szülőket is.”

„Sajnos sok esetben veszítünk el betegeket, ez nehéz, de talpra kell állnunk, és tovább kell mennünk. A következő kórterembe már nem érezhetik rajtunk a szomorúságot és a bánatot. Az ilyen esetek után a kórház pszichológusával beszélgetünk, ő segít feldolgozni ezeket a helyzeteket” – mesélte Emese.

Legemlékezetesebb

A bohócviziteket Osváth Tibor Osival együtt végzi (őt is jelölték olvasóink Hétköznap hősök díjra. – A szerk.), de Emese is vallja, nem könnyű ez a munka… „A mi feladatunk a kórterem ajtaján kívül megszűnik. A legnehezebb esetről nem szeretnék beszélni, de a legemlékezetesebb az volt, amikor egy kisfiú egy papír zsebkendőből hajtogatott szegfűvel a kezében letérdelt, és azt mondta, Cukor, igazi leány kérést akartál…” – osztotta meg lapunkkal történetét.

„A bohócvizitek rengeteg pozitív élménnyel gazdagítottak az évek során, empatikusabbá váltam, sok mindent másképp látok, sok mindent átértékeltem és még nyitottabb lettem az emberek felé” – vélekedett Emese.

ÉM


Hétköznapi hősök

Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás. Olvasóinkkal közösen most szeretnénk ezt bizonyítani is, éppen ezért kerestük azokat a megyénkbeli embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt. Hat kategóriában – tanár, önkéntes, egészségügyi dolgozó, mentő, rendőr, tűzoltó – vártuk olvasóink jelölését, a jelölés már lezárult. Február 26-tól várjuk majd olvasóink szavazatait a jelöltekre, a listát a jövő héten ismertetjük.


[related-post post_id="3773966"]

[related-post post_id="3770047"]

[related-post post_id="3768333"]

[related-post post_id="3767337"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában