Helyi közélet

2018.02.11. 12:20

„Szörényi Levente és Bródy János ajánlásával” Miskolcon

Miskolc - A MIEZ repertoárjában több mint hatvan Illés-dal szerepel.

Miskolc - A MIEZ repertoárjában több mint hatvan Illés-dal szerepel.

A Miskolci Illés Emlék Zenekar is színpadra lépett a hétvégén a miskolci Becherovka Farsangon. Mező Istvánnal, a Miskolci Illés Klub vezetőjével ebből az alkalomból beszélgettünk.

A MIEZ, teljes nevén Miskolci Illés Emlék Zenekar, 2005-ben alakult. A következő évben jött létre a Miskolci Illés Klub, melynek kezdettől fogva a házigazdája. A zenekar azóta az egész országot bejárta, szinte nincs olyan megye, ahol ne játszottak volna. És ahol egyszer megfordultak, oda a legtöbbször visszahívják őket – ismerteti a klubvezető. De nem csak Magyarországon népszerűek, hiszen már több alkalommal hívták őket a határainkon túlra is, Erdélybe és a Felvidékre. Miskolcon szinte minden évben fellépnek a farsangon, és az augusztus 20-ai ünnepségen is, de szerepeltek már a Duna TV élő adásában is.

Vendégek a klubban

A Miskolci Illés Klubba gyakran hívunk vendégeket, akik kivétel nélkül beszállnak játszani néhány dal erejéig a MIEZ-hez. Így aztán játszott már együtt velük Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs, Bródy János, Tolcsvay László, Móricz Mihály, Németh Oszkár (a Fonográf együttes teljes tagsága), Varga Miklós, Homonyik Sándor, Frenreisz Károly, Lehr István, Alapi István, Zselencz László, Sasvári Sándor, Gerendás Péter, Novai Gábor, Várkonyi Mátyás, Szigeti Ferenc, Laár András, Pomázi Zoltán, Jenei Szilveszter, Kalapács József és még sorolhatnánk – tudjuk meg a hosszú névsort. Már megesett, hogy Kovács Katit is kísérték, de megfordult már a Miskolci Illés Klubban Koncz Zsuzsa, Halász Judit és Malek Andrea is. Ők elsősorban beszélgetni jöttek.

Szülinap, tervek

Az egyik legemlékezetesebb fellépésük két éve volt, amikor Miskolcon, a Művészetek Házában telt ház előtt ünnepelték a tízéves születésnapot, Szörényi Levente társaságában, aki négy dalt is énekelt a zenekarral. Az Illés zenekar legendás gitárosa 2007 óta minden évben ellátogat a Miskolci Illés Klubba. Idén áprilisban nagy eseményre készül a MIEZ és az Illés Klub. Szörényi Levente és Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes látogat el hozzánk. Ez alkalomból a MIEZ és Varga Andrea, a Miskolci Nemzeti Színház művésznője több dalt is előad az 1998-ban megjelent Rost Andrea – Szörényi Levente duett albumából. A MIEZ repertoárjában több mint hatvan Illés-dal szerepel, amit annyira élethűen játszanak, hogy a legendás szerzőpárostól megkapták a következő szlogen használatát: „Miskolci Illés Emlék Zenekar, Szörényi Levente és Bródy János ajánlásával”.


MIEZ

Az együttes tagjai: Füvessy Norbert – gitár, Vízi Viktor – ének, Kovács Kálmán – basszusgitár, Dékány Gábor – billentyűsök, Tóth Zoltán – dob.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában