Helyi közélet

2018.02.25. 14:16

Hell Kart Amatőr Zenekarok Versenye 2018: négy banda már a döntőben

Miskolc - Idén is kutatjuk az ígéretes zenész formációkat a megye határain innen és túl.

Miskolc - Idén is kutatjuk az ígéretes zenész formációkat a megye határain innen és túl.

A Hell Kart Amatőr Zenekarok Versenyére az elmúlt hetekben olyan amatőr zenekarok jelentkezését vártuk, akik még nem rendelkeznek kiadói múlttal. Csak saját szerzeményekkel lehetett indulni, aminek még nincs kiadói változata, és amelyek közül az egyiknek legalább magyar nyelven kellett elhangoznia.

Szakértő zsűri előtt

Szombaton délután a miskolci Helynekem színpada volt a hely, ahol a versenydalok elhangoztak azaz megrendezték a Hell Kart Amatőr Zenekarok Versenyének elődöntőjét.

A versenyző bandákat az előválogatáson a Fukk Attilából és Tímár Krisztiánból álló szakmai zsűri bírálta el. Az ő pontjaikra volt szükség, hogy a legjobbak kvalifikálják magukat a március 24-i döntőbe.

Az ítészek – mint megtudtuk tőlük – a pontozásnál figyelembe vették az egyéni hangszeres tudáson az énektudáson és a dalszövegeken túl az egyediséget és a színpadképet is.

A zsűri szombaton négy zenekart juttatott tovább a fináléba. Továbbjutott a Before The Last, a Collisborn, a KVHÁZ és a Z!ENEMi.

Továbbjutás (is) a tét

A döntőben egyébként – többek között – hangszervásárlási utalványokért és az országos versenyre való továbbjutásért folyik majd a harc. A győztes csapat egy „adrenalindús” versenyen vehet részt majd a Hell Kart elektromos gokart pályán, az Avalon Parkban.

A döntőről amúgy senki nem távozik üres kézzel, hiszen minden döntős csapat részt vesz egy portfólió fotózáson, és egy-egy tálca Hellt és Xixot is kap.

A Borsod Online olvasói egy zenekart továbbjuttatnak a márciusi döntőbe az elődöntőn készült hangfelvétel alapján. A szavazást március elejétől találhatják meg az érdeklődők a hírportálunkon.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában