Helyi közélet

2018.02.13. 11:51

Brutusz most már sokkal jobban van

Miskolc - Állandó telt házzal üzemel a Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelye.

Miskolc - Állandó telt házzal üzemel a Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelye.

Nem egyszerű a rehabilitációra időt teremteni, hiszen állandó a telt ház a Miskolci Állatsegítő Alapítványnál, de igyekeznek mindent megtenni.

– Egy műszakban négy kollégánk dolgozik, ennyi ember lát el 300 kutyát és cicát. Az állatok etetése, itatása, egészségügyi ellátása mellett nem marad idő a testben ugyan egészséges, de lélekben sérült kutyák rehabilitálására – magyarázza Kisfalvi Nyina, az alapítvány alelnöke.

A képeken Brutusz látható, aki 2017 júliusában került be a menhelyre, alultáplált, bántalmazott kutyaként. Az emberektől való félelme miatt harapott.

Egészséges és szép

A menhelyen töltött fél év alatt testileg egészséges, szép kutya vált belőle, de a lelke még mindig sérült. A rehabilitációs programban Szentmihályi Andrea Anna önkéntes segíti a gyógyulásban.

– A MÁSA népszerű közösségi programja a Kutyagolás. Minden hónap második vasárnapján 13 órától várjuk a kutyabarátokat egy jó sétára, ez szintén nagyon fontos a kutyusok szempontjából – teszi hozzá Kisfalvi Nyina.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában