Helyi közélet

2018.02.05. 14:56

Aktív a kéményseprési ügyintézésben Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az online ügyintézés a legegyszerűbb és legközvetlenebb forma.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az online ügyintézés a legegyszerűbb és legközvetlenebb forma.

Nyolc hónapja működik a katasztrófavédelem kéményseprőipari tevékenységhez kapcsolódó honlap online ügyfélszolgálati modulja, amelyen minden megrendelést és időpont-egyeztetést lebonyolíthatunk. Az év elejétől már az egylakásos ingatlanok tulajdonosai is ezt a felületet használják, amikor igénybe kívánják venni a kéményseprők nyújtotta szolgáltatásokat. Bár január elsejétől ezen ingatlanokba nem automatikusan érkezik a kéményseprő, az ott élők azonban a felület használatával pár kattintással gondoskodhatnak a biztonságukról. A modul segítségével három olyan munkanapot választhatunk ki, amelynek valamelyikén a kéményseprő elvégezheti a törvényben előírt kéményellenőrzést és -tisztítást.

A munkatársak 11 ezer írásbeli megkeresésre válaszoltak, és 119 ezer hívást fogadtak." Dávid Éva

A legkedveltebb forma

Dávid Éva, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő-ügyfélszolgálatának vezetője elmondta: a tizenhét megyei ügyfélszolgálati irodát tavaly 10 594-en keresték fel, hogy személyesen intézzék el kéményseprőipari közszolgáltatással kapcsolatos ügyeiket.

– A munkatársak 11 ezer írásbeli megkeresésre válaszoltak, és 119 ezer hívást fogadtak. Ez havonta átlagosan több mint tízezer kapcsolatot jelent, amelyek csaknem felében általános információkat kértek az állampolgárok, 34 százalékuk szolgáltatást rendelt meg, további 12 százalék pedig időpontot foglalt – tette hozzá.

Mint mondta, a legkedveltebb forma még mindig a telefon, a legtöbben ily módon igyekeznek rendezni problémájukat, az ügyfelek 10 százaléka pedig levelet vagy e-mailt ír. Annak ellenére, hogy kevesebb időt igényel és a hibalehetőségek számát is csökkenti, az online ügyintézés lehetőségével kevesebben élnek. A tendencia azonban már tavaly is javulást mutatott, a felhasználók tábora ha lassan is, de folyamatosan bővült. Az előrelépés leginkább abban volt mérhető, hogy havonta több száz hívással – körülbelül öt-hat százalékkal – csökkent a központba befutó telefonok száma. Az online ügyfélszolgálati számok azt mutatják, hogy a Pest, Győr-Moson-Sopron, Hajdú és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lakosok a legaktívabb felhasználók.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában